woensdag 8 december 2010

Nieuwe Quilt in de maak

Gisteren ben ik toch naar het Quilters Palet in Den Haag geweest. Na een zeer wilde busrit, een achtbaan was er niets bij, kon ik de Ragtime voor DD bij de wasserette afleveren. Daarna was het verplicht wachten bij de quiltwinkel van Evy (wat een straf :-). Gelukkig voorzien Evy en Petra je altijd van thee of koffie en ik heb me ook maar nuttig gemaakt en stofjes helpen vouwen om de populaire scrapmand weer te vullen.


Nu heb ik plannen om uit dit boek deze quilt te gaan maken.Ik vind hem heel gaaf maar wel een uitgesproken mannen quilt. DH vond dat hij geen quilt nodig had, "gebruik ik toch nooit, gebruik je tijd maar voor het maken van een andere quilt". Op zich heel lief maar nu hij al een paar weken gebruik maakt van een extra slaapzak over zijn dekbed heen vond ik het tijd voor actie. Het is gewoon tijd voor een eigen quilt.

De stof uitzoeken luisterde deze keer wel heel nauw. Het moest voor de uitstraling donker bruin zijn, met een patroontje want anders wordt hij te saai, maar wel een zeer bescheiden patroontje anders overheerst het te veel. Het uitzoeken van de blauwe stofjes erbij was snel gedaan. Gelukkig is Evy altijd een grote hulp en snapt ze precies wat je mooi vindt en wat je bedoeling is met een quilt. Bedankt voor alle hulp!De Ragtime quilt werd na het wassen en drogen afgeleverd bij de quiltwinkel (over service gesproken). Thuis heb ik hem te luchten gehangen. DD heeft wat last van astma dus wil ik het wasserij geurtje er uit hebben voordat hij op bed gelegd wordt. Nu krijgt ze hem toch pas met de kerst dus dat is geen probleem.

Vandaag heb ik genoten van de stofjes, ik ben er zo blij mee. DH vond ze (gelukkig) ook heel mooi. Raad eens wat ik ga doen dit weekend? Juist werken aan deze quilt, o ja en ook nog een blokje CWD maken want de update komt er weer aan. Gelukkig heb ik nog alle tijd.

6 opmerkingen:

inge zei

veel plezier met je nieuwe project!

Klaske zei

Vind ik ook, tijd voor een eigen quilt..
Succes met je nieuwe project!

Gerda Hartman zei

Oh, wat een mooie stofjes. Dat boek lijkt me ook mooi. Neem je het dinsdag mee als je plek in de auto hebt en hij niet vol zit met Ingeborg haar aankopen (lol).

Heleen zei

Ohhhhh wat een mooie stof! Dit gaat echt een hele mooie worden. Kun je nu al zien. Ik vind blauw met bruin zo'n mooie combinatie. Oh en ik moet ook die blokken nog maken ;-) voor de CWDQ. Zondag maar even mee aan de slag. Veel plezier met je nieuwe project.

Jenny zei

Wat een prachtige kleuren, wat zal die mooi worden! Bij mij zou hij alleen nooit afkomen, ik haak liever dan naaien.

Groetjes Jenny

Lida zei

Prachtige quilt en wat een schitterende stof heb je uitgekozen en als ze niet lekker zijn en het koud hebben willen ze er allemaal wel onder kruipen! groetjes
Lida