zondag 6 september 2009

Kirk Yetholm

Vandaag gaan we nog een keer toeren door het Schotse Borderland.
Een land vol met prachtige ver gezichten en veel kastelen. Dit kasteel, Floor Castle, staat net buiten Kelso.

De oude watermolen waar wij de eerste week een gedeelte van gehuurd hebben. Nee, het was niet zo groot, wij hadden maar een heel klein stukje van dit enorme huis tot onze beschikking.
Valt het je op dat de kerktoren niet aan alle kanten van een uurwerk voorzien is? Kirk Yetholm is van oorsprong een dorp gesticht door zigeuners. Aan de overkant van de rivier woonden ook zigeuners maar men gunde deze mensen geen zicht op de klok. Alleen aan de kanten die zichtbaar waren voor de eigen dorpsgenoten werd een klok geplaatst.



Wij hebben gelukkig niet zoveel regen gehad, maar de dag voordat wij aan kwamen was er zoveel regen gevallen dat de rivier waaraan ons huis lag (een oude watermolen) ruim buiten zijn oevers was getreden. Wij bleven een week maar dat was niet genoeg tijd om de rivier weer terug te krijgen in zijn oorspronkelijk bedding. Ook troffen wij, op weg naar ons logeeradres, een aantal keren een weg aan die totaal onder water stond. Deze foto's zijn een week na de enorme regenbui gemaakt!

1 opmerking:

Johanna Zweden zei

O mooi Selkirk, hoe vaak heb ik dar gelopen, wat een heerlijk stadje.
Wat hebben jullie een leuk adresje daar gevonden.
wij woonden ongeveer een uurtje van Selkirk vandaan, als ik dit moois weer zie dan is het wel even slikken hoor.
Dank je wel, dat je me even mee nam.
Groetjes Joke
Ps trouwens, daar het is het urste om te vissen.