vrijdag 18 december 2020

Niks niet leuk die tweede lockdown, maar gelukkig zijn er lapjes en draadjes

                                 

Ik weet niet hoe het komt maar deze nieuwe lockdown komt veel harder aan dan de eerste. Wat gek is want er verandert niet zo veel voor mij. Als lid van bijna elke risicogroep deed ik toch al veel voorzichtiger dan dat volgens de regels moest. Toen het nieuws afgelopen maandag kwam was mijn eerste reactie iets in de trant van "....okee, volgende work in very slow progress te voorschijn halen dus". Jammer genoeg heb ik inmiddels ruzie gehad met een schaar (met hele puntige punten) en de schaar heeft gewonnen. Het gevolg? Een hele pijnlijke blauwe duim met een wondje dat maar niet dicht wil. Dit zorgt er voor dat ik heel wat minder kan doen dan dat ik zou willen, waardoor ik ook veel meer merk dat het stiller is in huis. En natuurlijk werkt DH deze werk eens niet vanuit huis.......

                                  


Om niet helemaal down te worden, dat past ook niet bij mij, doe ik zo nu en dan een pleister om mijn duim om te voorkomen dat alles onder bloedvlekjes komt te zitten en ben ik gestart met "kleine" werkjes die nog voor de Kerst afmoeten.

Het eerste was niet eens zo'n klein werkje. Dit borduurpatroon vroeg om 160 minuten borduurtijd en dar komt de tijd om te verstevigen en kleuren te wisselen dan nog bij. Het was echter zeer de moeite waard want het eindresultaat is schattig geworden (en dat zegt iemand die zelf niet eens een kattenliefhebster is).


Eenmaal klaar met borduren heb ik het witte wolvilt wat smaller geknipt (andere schaar deze keer😀) en het vervolgens op een gekocht vest genaaid. Ik dorst het niet gelijk op het vest te borduren, wat ik normaal wel zou doen, ik was bang dat het juist nu mis zou gaan. En zie nu maar eens snel aan een nieuw vest te komen. Ik wil het as cadeau geven.

DD stuurde onderstaande foto, het bewijs dat ze geen muren meer voor quilts bouwt, ze slaapt tegenwoordig er gewoon onder.

De Hidden Star Quilt is inmiddels ook helemaal af, hij is zelfs voorzien van een label. Foto volgt nog. Blijf gezond allemaal.

1 opmerking:

Gerlily zei

Oh, wat een schatje die poes. Heel mooi. Het slaapt heerlijk onder een quilt, dat weet ze nu. Sterkte met je vinger! En Supergoof heeft nieuwe Belle en Boo stofjes. Fijn weekend verder.