donderdag 31 december 2020

Op de valreep


Ik werk vaker met kleur maar de laatste jaren maakte ik vooral projecten met wat meer bedeesde kleuren (Civil War Diary Quilt, Nearly Insane, Kerstvoorbereiding reeks). Eén van de voornemens voor 2020 was om weer eens meer met kleur en meer met modernere stoffen te gaan werken. Door het maken van een aantal scrapquilts en het verzoek om een Kerstvoorbereiding XL te maken voor DD kunnen we aan het einde van het jaar stellen dat het mij niet echt gelukt is. Alleen de quilt Falling Charms komt nog een beetje in de richting.

Op zich helemaal niet erg, niemand die mij er op afrekent, ik maak quilts voor mijn plezier en het afgelopen jaar ook om "sane" te blijven in deze rare tijden. In mijn bulletjournal heb ik dit voornemen gewoon getransporteerd naar 2021 😀. Een nieuw jaar, nieuwe kansen.

Maar op de valreep doe ik toch nog wat doen met dit voornemen. Ik heb een nieuw project op de planning staan voor 2021, de La Passacaglia. Voor dit EPP project ga ik het patroon van Willyne Hammerstein gebruiken maar anders dan Willyne vind ik dit een project om in moderne heldere kleuren te maken. Niks staat nog vast maar bovenstaande stofjes kwamen alvast op audiëntie.


Op dit moment ben ik tussendoor bezig met het maken van blauwe sterretjes op EPP manier. Gewoon zo nu en dan een ster. Via Evy van het Quilters Palet kwam ik aan magneten die ik hier bij, en straks ook bij la Passacaglia kan gebruiken. Eens in de zoveel tijd kom je iets tegen dat je handwerken zoveel makkelijker maakt dat je niet weet hoe je het ooit zonder hebt kunnen doen. Dit is zo iets voor mij en mijn rot handen. Tot nu toe gebruikte ik kleine knijpertjes, en had dus altijd ruzie met mijn draad die achter de knijper bleef hangen en de delen bleven ook niet altijd even netjes tegen elkaar aan zitten tijdens het vastzetten. Het Quilters Palet verkoopt deze magneten los en in zakjes met 5 stuks. Wil je ook? De winkel is voorlopig gesloten en volgens mij staan ze nog niet op de website, maar je kunt het Quilters Palet altijd een mailtje sturen (klik op de link) en er om vragen. De dames zijn altijd erg behulpzaam.

 

 

Het verhaal over de magneten is niet gesponsord,  het is mijn persoonlijke ervaring met een product dat mijn handwerken veel makkelijker maakt.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een gepruts op deze manier ,ik werk graag met stempels dit is heel makkelijk en precies ,misschien ook verkrijgbaar voor deze quilt?

Gr Petra.

Petra zei

Ik weet zeker dat er voor deze quilt ook stempels verkrijgbaar zijn maar ik kan met mijn rot handen niet met de handpatchen. Op de EPP manier maak ik een overhandse steek en dat gaat gelukkig nog wel. Inmiddels ga ik ipv rijgen het plakken om de kartonnetjes heen proberen. Dat gaat in elk geval sneller.

Gerlily zei

Allereerst de beste wensen voor het nieuwe jaar. Veel gezondheid en creativiteit. Leuk een nieuw project. We gaan het volgen.