zaterdag 28 maart 2020

We are going on a bear hunt.....

Teddy beren spelen een grote rol in mijn leven sinds ik in mijn tienertijd heel veel (echt heel veel) in het ziekenhuis lag. Ik stond toen op een streng dieet, dus lekkers voor mij meenemen ging niet en je kunt op een klein tafeltje naast je bed ook maar een paar bossen bloemen neer zetten. Mijn vader begon er mee om knuffel(tjes) aan mij cadeau te geven en dat voorbeeld werd al snel gevolgd door familie en vrienden. Zo bouwde ik een grote collectie op met kleine en grote knuffelbeesten.In de loop der tijd hebben lang niet alle beesten het overleeft, sommige gingen gewoon stuk, andere gaf ik weer aan andere mensen en doelen.

Beren echter bleven altijd. Op vakantie met een rugzak door Schotland of Scandinavië? Er zat altijd een beer op of in mijn rugzak. Weer later speelden mijn dochter en ik hele avonturen met de beren na. Als hoogtepunt speelden we een beren bruiloft na in een klein kerkje in ons vakantiedorp in Engeland. Compleet met beren dominee en beren getuigen. De echte dominee vond het prachtig want die organiseerde op de jaarlijkse fair altijd beren droppings met een parachute van de kerktoren af!

DD houd de traditie in ere want onder de Kerstboom vond ik afgelopen Kerst een set met kartonnen koffertjes voorzien met afbeeldingen uit het boek: "We are going on a bear hunt". Ik nam het grootste koffertje inmiddels in gebruik om alles te verzamelen voor mijn blauw sterren EPP project.Grootste koffer met inhoud.


In deze coronacrisis tijden wordt er van alles gedaan om het leven nog wat dragelijk te maken. Een heel leuk initiatief vond ik in dit bericht. Een berenjacht gebaseerd op het boek dat ook op mijn koffer is afgebeeld. Het deed mij een beetje denken aan de Pokemon jacht van een paar jaar terug. Ik hoop dat ze ook zo iets bij mij in de buurt gaan organiseren, dan doe ik zeker mee. Nu maar hopen dat we nog wel zo nu en dan naar buiten mogen blijven gaan, als we maar op ruime afstand van elkaar blijven.


Mijn Falling Charms Quilt schiet aardig op. Inmiddels ben ik aan het tegen zomen met de hand. Komt goed uit want mijn borduurmachine is inmiddels terug uit het ziekenhuis en ik hoop volgende week weer een flink aantal taferelen te kunnen borduren voor de Kerstquilt in wording voor DD.

2 opmerkingen:

Marjan zei

Ook een heel leuk initiatief, Petra! Ja, beren blijven altijd fijn hè. Schattig, je berenkoffertjes. Groetjes en blijf gezond!

Gerda Hartman zei

Zo te lezen vermaak je je prima, maar daar was ik ook niet bang voor lol. Fijn weekend en volgende week lekker achter de borduurmachine.