woensdag 25 maart 2020

WIPs en aankopen

Gelukkig zijn er in deze rare tijden ook dingen als webshops. Ik koop lapjes liever als ik ze eerst live zie (de werkelijkheid verschilt soms enorm met de afbeeldingen op mijn laptopscherm. Maar ik ben een project aan het voorbereiden. Een hoop mensen zag ik een ster per dag maken, kijk oa maar eens bij Judith, en het resultaat spreekt mij erg aan. Niet een ster per dag maar zo nu en dan als leuk met de hand werkje. Ik kan weinig met de hand maar wel de overhandse steek die je met EPP moet maken. En in het verleden maakte ik al eens zo'n quilt, A slow French Waltz, en als goede quiltster heb ik de mallen en kartonnen bewaard.

Het idee is om blauwe sterren te maken. Ik heb al een hoop blauw uit mijn kast gehaald en gesneden, er omheen wil ik tinten wit gebruiken. Van die laatste kleur had ik niet heel veel verschillende stoffen meer. En die heb ik nu via de webshop ingekocht bij de Quiltster. Ik kon daar per 10 cm kopen, meer dan genoeg om een ster mee af te maken en niet te veel restjes die overblijven. En het mag alle tinten wit zijn dus kon ik mij geen buil vallen met een aankoop zonder live de stof gezien te hebben.
Alleen ga ik voorlopig gewoon door met sterretjes voorbereiden en niet met maken. Ik had een bee in gedachten om ze te gaan maken maar die gaat nu natuurlijk niet door. Ik had het plan om tijdens de Wereld Kampioenschappen Kunstrijden, ik ben een hele grote fan, er een aantal te maken tijdens het kijken maar deze Kampioenschappen zijn natuurlijk ook geannuleerd. En ik was van plan om ze voor te bereiden om te gaan maken tijdens een vakantie in Engeland. Deze reis is nog niet geannuleerd maar ik denk dat dat wel gaat gebeuren. Er zijn op dit moment veel ergere dingen en ze komen later wel van pas.

Ik kocht ook nog wat gereedschap in, rolmessen en spelden, en natuurlijk ook een paar lapjes voor de heb.
Ik ben niet erg mobiel en altijd vrij veel thuis maar in vrijwillige isolatie ben ik echt veel thuis. Extra tijd voor lapjes. Ik werk aan een scrap quilt gemaakt van alle restjes van mijn Civil War Diary Quilt. En ik ben mijn Falling Charms Quilt aan het doorquilten. Beide schieten al aardig op. Werken aan de kerstquilt gaat niet want mijn borduurmachine ligt in het ziekenhuis.
 Het betere kettingnaaien voor de scrapquilt. Ik probeer zoveel mogelijk van mijn CW stofjes op te maken.


Doorquilten doe ik op de naaimachine.


Als laatste nog een foto om om te lachen. Als het zou kunnen zou ik het gelijk doen. Pas allemaal goed op je zelf en op elkaar.

2 opmerkingen:

Gerda Hartman zei

Mooie aankopen Petra en gelukkig kunnen wij ons prima vermaken met onze hobby. Wanneer zouden jullie naar Engeland gaan? Wij begin juni en hebben het ook nog niet geannuleerd. Hopen toch dat het tij nog keert. En de eerste b&b kan nog tot half mei geannuleerd worden. Lastig he, wat is nu wijsheid op dit moment. Pas goed op jezelf en ik hoop dat de borduurmachine snel ontslagen wordt.

inge zei

je nieuwe project ga ik zeker volgen #houvanblauw