zondag 23 mei 2010

Weer een week verder


Dit is een detail foto van de quilt die ik als voorbeeld heb gebruikt voor mijn "Streets of London" Quilt. Hij is gemaakt door Evy Verbeek. De mijne heeft een eigen draai gekregen maar lijkt toch ook heel veel op deze.Soms gaat de tijd zo snel. We zijn al weer een week verder. Hier in huis zijn een hoop klussen gedaan. Sommige lijken klein maar vragen heel veel tijd. Er is nog steeds een hoop te doen (door mijn ziekteperiode vorig jaar en de lange hersteltijd) is er een hoop blijven liggen. We zijn dus extra blij met alles wat deze week gelukt is om te doen. Er is ook vitrage besteld. Meestal maak ik die zelf maar deze keer heb ik besloten om mijn schouders te ontzien en mezelf te trakteren op het laten maken.

Dat moest natuurlijk verkeerd gaan. Na lang zoeken vonden we vitrage die we allemaal mooi vonden en waarvan de prijs ook nog acceptabel was. Wat denk je? Levert de leverancier de verkeerde! Echt waar. En wat nog erger was de goede vitrage was niet meer leverbaar :-( Moesten we weer op zoek en nu met de eerste keus in ons hoofd. Na lang zoeken is het toch gelukt om opnieuw iets uit te zoeken. De bestelling is gedaan. Duimen jullie voor ons dat het nu wel goed gaat?

Ondanks al het geklus in huis is het toch gelukt aan mijn lijstje doelen voor de afgelopen week te werken. Het was heel fijn dat het klaar lag en elke keer als ik even niet hoefde te helpen dan ging ik snel een patroontje tekenen of een paar draadjes afhechten (in totaal heb ik 268 draad in de Streets of London Quilt afgehecht, misschien moet ik toch eens een machine gaan kopen die zelf gelijk kan af- en aanhechten).

De doelen waren:
* Blokjes maken voor de CWDQ – Gelukt maar ik mag ze natuurlijk nog niet laten zien, jullie moeten me op mijn woord geloven.
* PP patroontjes tekenen voor rij 7 van de CWDQ – Ook gelukt, op naar de volgende rij.
* Machinaal doorquilten van de “Streets of London Quilt” (en natuurlijk alle draadjes afhechten) – Wat een werk al die draadjes afhechten maar het is gelukt. Ik ga de quilt vanmiddag op maat snijden en dan kan de bies er om gezet worden.

Het is prachtig mooi weer geweest de laatste paar dagen maar ik kwam er achter dat ik nu niet in de tuin kan gaan zitten handwerken. Ik kan niet zonder zonnebril buiten, maar ik kan ook niet zonder leesbril. Nu heb ik een zonnebril op sterkte maar die bleek niet sterk genoeg meer. Hoe ik ook prutste ik kreeg de draad echt niet in de naald, laat staan dat ik de hele kleine aubergine op aubergine kon zien. Volgende week maar eens achter een sterkere variant aan.

Hoewel DH komende week weer aan het werk gaat in zijn normale baan, hebben we nog wel wat kleine klusjes op het programma staan. Ik zelf ga nog wat verfwerk doen. Het lijkt me dan ook handig om toch weer een lijstje te maken voor de komende paar weken. Het is me erg goed bevallen om op deze manier te werken.

Doelen voor week 21:

* Blokjes maken voor de CWDQ
* PP patroontjes tekenen voor rij 4 CWDQ
* Binding maak voor "Streets of London" quilt
* Spijkerbroeken korter maken

Doelen week 22:

* Blokjes maken voor de CWDQ
* PP patroontjes tekenen voor rij 8 CWDQ
* Label maken en opnaaien voor de "Streets of London" Quilt
* T-shirt met Peter Pan borduren als cadeautje


Week 23:

* Blokjes maken voor de CWDQ
* PP patroontjes tekenen voor rij 5 CWDQ


Wie dit Pinksterweekend niets te doen heeft, jullie kunnen altijd langs gaan bij het Quilters Palet in Den Haag. Evy houdt een Pinkster SALE (500 stoffen voor 5 Euro per halve meter! Nog vele Fat Quarters voor 2,50 Euro.Vrijdag, Zaterdag en Zondag van 10.00 tot 21.00 uur
Maandag van 10.00 tot 18.00 uur). Ik probeer sterk te zijn, maar weet nog niet of dat lukt. :-) Kijken of het jullie lukt.

8 opmerkingen:

Klaske zei

Nou Petra als je je aan je lijstje houdt, komtt het wel goed met je CWDQ!!!!!Zal voor je duimen, en maar hopen dat het goed komt met je vitrages!!

Gerda Hartman zei

Je bent toch weer flink opgeschoten. Toen wij trouwden hebben we zulk gezeur gehad met onze slaapkamergordijnen. De derde keuze was pas goed. Dus ik voel met je mee. Ben benieuwd of je sterk blijft. Fijne Tweede Pinksterdag alvast.

Anoniem zei

Hoi Petra, leuk je reactie. Jij snapt helemaal wat er zo leuk is aan zo'n quilt. Ik hoop over 2 of 3 jaar een collectie te hebben en een show-and-tell te gaan doen. groetjes Caroline
p.s. ik volg je blog regelmatig, heel leuk al je projecten

Johanna Zweden zei

Ik zie dat je je aan je woord hebt gehouden!!! toen je me gisteren schreef wat je allemaal ging doen, grinnik!!
Je blokje is mooi,
Ik hoop dat het goed komt met je vitrage wat jammer.
Enig blok is dit.
Sterkte met je projecten van de volgende weken. Hoop dat ik die discipline op kan brengen.
Groetjes Joke en een fijne dag

Inge Slaats zei

Hihi Petra, jij met je doelen! Ik begin daar mooi niet aan, ben al blij dat ik nu eindelijk 2 quilts af heb en nu nog maar één echt doel heb, namelijk de Runaway quilt afmaken en daar heb ik nog een half jaar de tijd voor.......
Doelen voor een week, dat wordt niks bij mij.... ik houd me daar toch niet aan, er komt veel te veel leuks voorbij iedere keer weer en dan kan ik de verleiding niet weerstaan LOL

Groetjes,
Inge

wilma zei

Misschien wel eens een goed idee om een lijstje te maken....
je maakt mooie dingen!!

Lida zei

Wat goed van jou om toch je doelen te verwezenlijken en jammer dat met die vitrage! Maar gelukkig komt het nu wel goed, want wij duimen natuurlijk wel voor jou! Wat wordt je streets mooi! Kom gauw kijken naar het eindresultaat! Groetjes
Lida

Heleen zei

Strakke planning hoor! Ik heb het een tijd gedaan maar momenteel even alles losgelaten want het is hier te druk. Alleen de CWDQ wil ik wel volhouden.