zondag 16 mei 2010

Doelen voor komende week


Allereerst iedereen heel erg bedenkt voor alle berichtjes die jullie op mijn blog hebben achter gelaten. Hoe handig internet is bleek wel weer. Heleen had een heel goed idee om heel simpel (dat wil zeggen zonder maken van extra blokken) ik mijn Civil War Diary Quilt toch op de juiste lengte kan krijgen. Een rij aan de zijkant verhuist naar de onderkant en rondom komt een bies. Hierdoor verlies je geen breedte maar win je wel lengte. Een hele simpele oplossing waar ik niet van snap dat ik daar niet aan gedacht heb :-) Dank je wel Heleen. Ik heb nog de tijd om er over na te denken maar ik denk dat ik het zo ga doen.

Een aantal dames merkte op dat de blokken alleen in blauw, bruin en creme tinten waren. Dat klopt maar ik gebruik ook nog stoffen in steenrood er tussen. Per rij zorg ik dat ik alle stoffen wel een keer gebruik maar toevallig had ik deze keer geen blokken met steenrood of met steenrode accenten in de stof te showen. Dat geeft weer een heel ander beeld.

Er wordt hier deze week in huis geklust. Mijn hulp is lang niet altijd nodig maar ik vind het wel onrustig in huis. En mijn werkplekje is lang niet altijd beschikbaar. Om geen tijd verloren te laten gaan heb ik een lijstje gemaakt met wat ik deze week graag wil doen. Alles ligt klaar. Zodra het even kan werk ik er aan.

*Blokjes maken voor de CWDQ
*PP patroontjes teken voor rij 7 van de CWDQ
*Machinaal doorquilten van de “Streets of London Quilt” (en natuurlijk alle draadjes afhechten)

5 opmerkingen:

inge zei

da's inderdaad een goeie oplossing!
veel plezier met je doelen voor deze week! misschien moet ik ook eens zo'n lijstje maken!

Klaske zei

Goed idee van Heleen!
Nou je hebt wel weer wat te doen deze week!!

Gerda Hartman zei

Hoi Petra, Eventjes bijgelezen. Mooie blokken voor je Civil War quilt en toch weer drie! Succes met het doorquilten van je quilt. Ik ben weer eens met het handje bezig! Fijne week en dat je maar al je doelen mag halen!

Heleen zei

Ben benieuwd als je de rijen in elkaar zet hoe je CWD er dan uit ziet. Veel succes van de week!

Johanna Zweden zei

Hallo Petra wat ben je een bezige bij, heerlijk.
wat een schitterend quilt is dit, mooie kleuren.
Ben benieuwd naar je CWD,
Dank je wel nog voor je lieve wensen, en ik heb een nieuw quilt raam gekregen voor Ome Jan, die is heel groot,zo gauw ik hem stuur ik je wel even een foto.
Groetjes Joke en een fijne dag