vrijdag 14 mei 2010

Civil War Diary Quilt Update


"Knitting and Reading"


"Furlough" (81 kleine vierkantjes!) & "Lincolnites Whipped"

Goedemorgen allemaal, het is al weer tijd voor een CWDQ-update. Wat gaat de tijd toch snel! Deze keer heb ik 3 blokjes om te showen. Het is niet dat ik niet veel gedaan heb, maar ik heb veel aan andere dingen gewerkt. Ik wil graag een beetje opschieten met deze quilt, het is de bedoeling dat hij op ons bed komt te liggen. Maar deze maand zat er niet meer in dan 3, en dat is al weer 1 meer dan de afspraak. Dus mopperen mag ik niet.

Ik kwam er trouwens achter dat, als ik de quilt voor op bed wil maken, ik geen 11 maar 12 rijen zal moeten maken. De breedte is goed maar ik kom in de lengte tekort. Ik zou er blokken uit het “Love Letters” boek bij kunnen maken.

Een border maken gaat ook maar die zou ik dan alleen aan de onder en bovenkant nodig hebben en ik geloof niet dat ik dat mooi vind. Als ik een border rondom maak dan wordt de quilt in de breedte weer erg breed. Ik zou ook de sashings breder kunnen maken, ook zo iets waarvan ik nog niet goed weet of ik dat wil. Gelukkig heb ik nog geen 80 blokken klaar, tijd genoeg om er nog eens over na te denken.

Mijn rondje langs de andere quiltsters (zie de lijst aan de linkerkant) moet even wachten. Er wordt vandaag geklust hier in huis. Vanavond ga ik op mijn gemak kijken. Fijne dag allemaal!

12 opmerkingen:

Lida zei

Mooie blokken weer en wat staat het toch prachtig als je maar met enkele kleuren werkt! Fijne dag nog, groetjes
Lida

Heleen zei

Je blokken zijn weer mooi hoor Petra! Die kleurcombi is schitterend. Waarom maak je niet een een rij minder in de breedte en die doe in in de lengte en dan wel een border er langs? Maar blokken van het andere boek kan ook prima. Of van de SBS. die zijn ook 6 inch.

Erica zei

Mooi zo in deze kleuren. De blokken van de LLQ passen er goed bij, zijn in dezelfde stijl.

inge zei

heel mooie blokjes! ja, een vierkante quilt is niet meteen ideaal als bedquilt... je hebt gelukkig nog even de tijd om na te denken hoe je het gaat afwerken!

Jossie zei

Wat een prachtige blokjes. De kleuren zijn zo mooi. Maak je de quilt helemaal in blauw-ecru?

Mascha zei

Mooie blokken. Wel leuk om dezelfde kleur aan te houden.
Groetjes Mascha

Inge Slaats zei

Prachtige blokken, Petra! Mooi hoor, met dat blauw.

nadia zei

Mooi hoor, inderdaad prachtig in dezelfde tinten! Vond je het blok met de kleine 4kantjes ook zo leuk om te maken? Groetjes, nadia

wilmakuin zei

Prachtige blokken...

Klaske zei

Mooie blokjes Petra!!
Je moet maar even bedenken hoe je het gaat aanpakken, ben benieuwd!

Guusje, zei

Wat een prachtige blokken heb je gemaakt en succes met bedenken hoe je het wilt doen om hem ptrecies de goede maat te krijgen ben benieuwd.

katrien zei

Drie mooie blokjes.