donderdag 18 juni 2009

Ragtime Quilt Corryvracking Calling

Het uit sorteren van de blokken.


Afgelopen zondag heb ik een workshop Ragtime Quilt gevolgd die door Evy werd gegeven bij het Quilters Palet in Den Haag. Ik had deze workshop vorig jaar ook al eens gevolgd, ik heb hem deze keer cadeau gekregen van een heel lief iemand, waardoor ik in staat was een grote hoeveelheid blokken te produceren. Het scheelt toch wel als je weet wat de bedoeling is en je een hoop kunt voorbereiden.

De achterkant van de quilt.


De meeste van de geb
ruikte stoffen zijn van Hoffman en de serie heet “Gypsy Princess”. Deze week heb ik de meeste tijd het rijk alleen, DD zit aan het huiswerk voor de komende proefwerkweek en DH is de hele week weg voor zijn werk. Ideaal om door te werken aan mijn quilt. Vandaag is hij (bijna) af gekomen. Nu nog een paar avondjes knippen en een beurt in de wasmachine en droger.
De nog niet in geknipte voorkant.

De quilt heeft de naam “Corryvreckan Calling” gekregen. Toen ik deze stof kocht bij Evy merkte ik op dat de stof me aan Schotland deed denken. Niet omdat er ruitjes in de stof zitten (die zitten helemaal niet in) maar omdat een bruine stof me aan distelbladeren deed denken. De distel is het symbool voor Schotl
and. Volgens Evy deed de stof haar vooral door de bruine en groene tinten aan Schotland denken.

“Corryvreckan Calling” is een liedje dat werd geschreven en wordt gezongen door mijn favoriete Schotse zanger Nick Keir. Corryvreckan is een stroomversnelling of een maalstroom in een rivier. Het liedje gaat over de droom van een vrouw om op een groen eiland voor de westkust van Schotland te wonen en het hectische van de grote stad achter zich te laten. Het lijkt me geweldig om dat ook te doen maar door gezondheidsproblemen geniet ik van vakanties in Schotland en weet ik dat wonen op zo’n eiland, of welk ander eiland dan ook, een droom blijft. Tijdens het maken van deze quilt heb ik lekker geluisterd naar Nick’s nieuwste cd. En hard mee gezongen, iets wat ik alleen maar mag doen als ik alleen thuis ben.Detail.

Today I have finished the sewing on my new Ragtime Quilt. The fabric is mostly the “Gypsy Princess” serie by Hoffman. All I have to do now is starting to use my scissors and put the quilt in the washing machine.

I have given this quilt the name “Corryvreckan Calling” after a song by Nick Keir. The song is about a woman that is making her dream of living on a small green island somewhere on the west coast of Scotland come true. That is sometime I would love to do, but due to health problems I do not think that I will ever be able to do that. But dreaming of it, and going on holiday to Scotland is also very nice! While sewing on this quilt I have enjoyed listing to this cd very much.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Whoww... wat heb jij hard gewerkt!
En hij is precies wat ik verwacht had, prachtig dus!

Groetjes,
Evy

Klaske zei

Jij hebt zeker hard gewerkt!! Lekker is dat hé als je het rijk alleen hebt, dan loopt niemand je voor de voeten.(en kun je zingen wat je wilt) Hier had DD ook 10 toetsen, dus die was meer boven dan dat ik haar heb gezien.Fijn weekend!

Gerda Hartman zei

Mooi zeg. Je bent ondertussen vast al weer een eind verder. Fijn weekend verder.

Lena zei

Heerlijk hè, als je het 'rijk alleen hebt', en lekker door kunt werken...en ongegeneerd mee zingen met je favoriete CD's...*proest*.
Prachtige kleuren!

Klaske zei

Hé Petra goie vakantie gehad? Ik vroeg me al af waar je bleef!! Groetjes Klaske