zaterdag 21 februari 2009

Quilters Palet en Nederlandse Quilts/ Quilt shop and Old Dutch Quilts

Ik heb de afgelopen week ijverig gequilt maar daar mag ik nog niets van laten zien; de volgende CWDQ update is pas op 14 maart. Eén van de blokken die ik gemaakt heb voor de CWDQ vond ik erg leuk om als quiltje met kerststofjes in ons kerststalletje te leggen. Afgelopen kerst zag ik dat het quiltje dat bij het stalletje geleverd werd wel heel erg aan slijtage onderhevig was. Volgens mij is één blok precies groot genoeg om in het stalletje neer te leggen.

Ik ben donderdag nog heel snel bij het Quilters Palet langs geweest. Jammer genoeg was mijn stof voor de biezen van de CWDQ weer zo goed als uitverkocht. Gelukkig voor mij heeft Evy belooft om de stof voor mij apart te leggen zo gauw hij opnieuw binnen komt.

Hoe kort mijn bezoekje ook was, ik kon natuurlijk niet weg zonder iets te kopen. Ik heb wat bloemkopspelden mee genomen en het boek van An Moonen. Dat wilde ik in Rijswijk al kopen maar dat moest bij An met contant geld betaald worden en ik had niet genoeg bij me. Ik heb het nu bij Evy mee genomen, zij heeft wel een pinautomaat en er staat ook een handtekening in van An Moonen. Ik heb al een flink stuk gelezen in het boek; als je geïnteresseerd bent in textiel geschiedenis is het een grote aanrader.

Ik heb ook nog een stofje mee genomen dat ik als achterkant wil gebruiken bij het pakket dat ik in Rijswijk al bij Evy gekocht heb. Links is de achtergrond stof, rechts is het pakket. Nu ga ik snel weer verder met mijn CWDQ blokken. Morgen ga ik zilver kleien dus dan is er geen tijd voor lapjes.

Tot slot nog een paar foto's uit Leeuwarden, met daarop wat oud Nederlands quiltwerk.


I have quilted a lot during the last week, but I can not show you yet. It was all on the CWDQ blocks and you have to wait until the next up-date on March 14 to see them. Sorry about that.

I have been to the Quilters Palet for a quick visit. I bought myself some pins and some fabric to go with the package I bought at the Quilters Market last Saturday. A the left you see the fabric for the backside of the quilt, at the right you can see a picture of the package I bought earlier.

I also bought a book on the history of Dutch Quilts, written by An Moonen. This is all for me now, I will go back to my CWDQ blocks now. Tomorrow I will be away to do something's with Silver-Clay, so I do not think that there will be time to sew.

The last pictures where taken at a big Quilt Exibition in Leeuwarden, The Netherlands that is held at this moment. They are showing some very old Dutch quilting.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hé, als ik dat pakketje weer zie, denk ik: had ik misschien toch moeten kopen in Rijswijk (lol). Ik vind de stofjes zo leuk. En je hebt er een prachtige stof bijgekocht. En oh, die jurk op die paspop, geweldig zeg. Veel plezier met je boek. Hoop het ook nog eens een keer te kopen.

Anoniem zei

mooi was het in het fries museum he? Dus het boek van An Moonen is een aanrader?Dan komt die denk ik op mijn verlanglijstje!

Anoniem zei

O wat een mooi stofje . Ik ben benieuwd naar het resultaat !
Creatieve groet , Ingrid.