zondag 15 februari 2009

CWD Quilt en Quiltersdagen in Rijswijk

Allemaal heel erg bedankt voor de beterschap wensen van mijn handen. Mijn handen zijn echter een oud probleem waar ik me (meestal) bij neer gelegd heb. Ik heb de keus om iets minder secuur te werken als dat ik dat vroeger kon, of van de naaimachine af te blijven. Hoewel het me nog altijd een beetje steekt, ga ik gewoon door en probeer zo netjes mogelijk alles af te werken. Op dit moment is het probleem echter pijnlijker en groter dan meestal. Wat extra bezoekjes aan de fysio en wat warmer weer lossen dat wel weer op maar het kost wat tijd.

Ik was gisteravond na een dag Rijswijk en een verjaardag te moe om nog iets op mijn blog te zetten. Daarom nu eerst het beloofde blok van gister. Het is het eerste blok uit het boek.

Ik heb genoten in Rijswijk. Om tien uur was ik er al en ik ben pas halverwege de middag weg gegaan. Zo vroeg was het nog niet zo druk en toen heb ik op mijn gemak de prachtige quilts bekeken. Daarna heb ik alle kramen een goed bekeken, en natuurlijk ook wat mee genomen hier en daar. Het groene stofje is als achtergrond voor mijn Hundertwasser Quilt bedoelt en heb ik gekocht bij Elly Prins. Het kleine rolletje stof kreeg ik van haar cadeau. Het donker blauwe en het lichte stofje zijn een aanvulling op mijn CWDQ maar ik weet niet meer bij wie ik ze gekocht heb.

Het pakketje is van het Quilters Palet. Alle stoffen zijn al gesneden, je hoeft ze alleen nog aan elkaar te naaien (jammer genoeg waren de extra handjes al uitverkocht). Het is een heel simpel patroon maar ik ben vooral voor de kleur gevallen.

Als laatste heb ik nog een patroon gekocht. Als ik alleen de uitvoering op de foto bij het patroon had gezien, zou ik het nooit gekocht hebben; maar de ontwerpster van het patroon had deze ook in donker blauw en felle batik stoffen gemaakt. En deze versie vond ik geweldig! De laatste foto geeft een beetje een idee wat de bedoeling is.

Heel erg leuk was de lezing door An Moonen. De tentoonstelling in Leeuwarden kwam nu echt tot leven voor mij. Ik heb daar, hoe mooi ik de quilts ook vond, de informatie over de werkstukken een beetje gemist. Wel die heb ik nu wel, dank je wel An.

Zo dit was het voor nu. Ik ga nu eens bij mijn mede CWDQ quilters neuzen om te zien wat zij gedaan hebben. Ook daar heb ik nog geen tijd voor gehad.

This time I am showing the missing CWDQ block I talked about in the previous entry. The other pictures are showing the things that I have bought at a Quilters Market that was held this weekend.

7 opmerkingen:

Anoniem zei

mooi blok hoor! hopelijk worden je handen snel beter!

Anoniem zei

Mooi blok heb je gemaakt. En wat leuk, dat pakket van het Quilters Palet heb ik ook in mijn handen gehad, want die vond ik ook zo leuk. En bij de stand van het patroon wat je gekocht hebt, hebben mijn vriendin en ik ook een tijd gekeken. Zij heeft uiteindelijk daar ook een patroon gekocht. Die voorop de tafel lag, uitgevoerd in hoofdzakelijk groene stoffen, daar waren wij helemaal weg van. Jammer dat we elkaar niet gezien hebben.

nadia zei

Prachtige blokken heb je gemaakt en het eerste blok uit het boek is gelijk al niet zo'n makkelijke. Je hebt het ondanks je handen fantastisch gedaan hoor. Beterschap met je handen en graag tot volgende maand!

Anoniem zei

@Nadia,

Het klopt dat dat niet het simpelste patroon is. Daarom was ik stiekem ook eerst met blok twee begonnen. Kon ik eerst weer even oefenen :-)

Anoniem zei

Mooi dat eerste blok. En doe maar kalm aan, je hebt maar één paar handen!

Anoniem zei

Mooi hoor enne de zomer komt er straks weer aan gaat het dan ook weer wat beter met je handen???
Groeten Tineke

Klaske zei

dank je voor je reactie,jou blok is ook mooi geworden, word ook een mooi project.
Veel succes en rustig aan want je hebt inderdaad maar 1 paar handen

groetjes Klaske