donderdag 29 januari 2009

Workshop "Stadje Bouwen" / "Building a City"

Ik heb een tijdje niets van me laten horen, er ging een hoop tijd in niet creatieve dingen zitten. Toch iets er nog wel iets creatiefs uit mijn handen gekomen (gelukkig). Morgen ga ik voor de tweede keer naar een cursus van Jobina de Boer, bij het Quilters Palet in Den Haag. We gaan verder bouwen aan ons stadje.

Met de voorbereidingen voor morgen heb ik heel veel moeite gehad. De stad wordt opgebouwd uit een soort tangram blokken van stof. Meestal ben ik heel goed in staat om te zien hoe iets uit eindelijk zal worden maar bij dit dus niet. Ik zag echt niet hoe het uiteindelijk een stad moest worden en of ik de blokken wel goed neer gelegd had. Uiteindelijk besloot ik het maar gewoon te doen. Er moest tenslotte wel iets af voor vrijdag.

Van af het moment dat ik daken, ramen en hier en daar een deur begon neer te leggen ging zowaar zien dat het een stad werd. Het eind resultaat is niet eens heel slecht; hoewel ik de volgende keer een paar dingen anders zal doen. Maar het is tenslotte om van te leren, niet waar?


Tomorrow, I am going to follow my second workshop "Building a City" by Jobina de Boer, at a quilt shop in The Hague. I have had a very hard time getting my homework done for this workshop. Somehow I could not see it working. But I am satisfied with the end result. I will do some things differently next time but for a practice piece it is not bad. And yes, I do like to do it now, and I will be building a new city soon!

Geen opmerkingen: