vrijdag 9 december 2011

Update(je)

Toen ik vorige week Gerda op de bee in de Schapenkop zag kreeg ik 'op mijn kop' dat ik zo stil was op mijn blog. Nee hoor, Gerda stelde alleen maar vast dat het hier zo stil was. En daar heeft ze helemaal gelijk in. Eens kijken of ik daar deze maand wat verandering in kan brengen. En als je wilt moet je ook eens op Gerda haar blog kijken. Daar staan zulke leuke en creatieve dingen op!

De cursus door de lens bij het Quilters Palet zit er weer op. Mijn quilt is nog lang niet klaar en zal voorlopig ook wel niet klaar komen. Eerst moeten mijn ogen weer beter zijn. Het resultaat dat een aantal andere dames bij zich hadden, Helga had hem zelfs al klaar, zet wel aan om met deze quilt door te gaan. En elke keer een klein beetje levert uiteindelijk toch ook een quilt op?

Het leuke van het volgen van workshops in een quiltwinkel is dat er vaak, hele leuke dingen in je tas verdwijnen. Ik bracht dit mini haaknaaldje mee, geweldig om draadjes naar achter te trekken bij het afwerken. En omdat ik me zelf een beetje zielig vind vanwege mijn ogen nam ik ook dit charmpack mee. Je moet tenslotte wat doen om je zelf op te vrolijken en ik heb gewoon betaald aan de kassa hoor. :-) Deze spullen zijn niet letterlijk in mijn tas verdwenen.

Het garen is om een quilt mee door te quilten. Ik had die top gemaakt om te gebruiken als proeflap bij de cursus 'free motion quilting'. Alleen was mijn inschatting dat ik om die cursus tot een goed eind te brengen, en na afloop heel veel te kunnen oefenen, ik een goede oog hand coördinatie moet hebben. En dat heb ik nu net niet op dit moment. Heel jammer want de cursus werd gegeven door Karen Lipton, een van mijn favoriete 'juffen' maar volgend jaar beter zullen we maar zeggen. Dan de quilt maar gewoon machinaal door quilten. Dat kan ik met een mindere coördinatie ook en die cursus heb ik al lang een keer gevolg van Karen. Komt dus vast goed.Dit verscheen wel heel onverwachts in mijn mandje. Een cadeautje van Helga. Een zalige bodymilk die inmiddels al vaak gebruikt is. Helga, nogmaals bedankt, het was echt heeeeeel lief.


5 opmerkingen:

Johanna Zweden zei

Ach soms heb je gewoon even geen tijd, of heb je niets te vertellen.
Maar zo te lezen heb je een leuke cursus gevolgd
JA soms moet je zelf even blij maken, en dat is je goed gelukt en wat lief van Helga
Groetjes Joke

Quiltendewilma zei

Wat een heerlijke luchtjes,.. mmm,...

Klaske zei

Oohoh de lens quilt, mijn zoon vroeg er vorige week weer naar......
Het word toch tijd om er mee aan de slag......
Wat jammer dat het nog niet beter gaat met je ogen, inderdaad volgend jaar beter, maar wel jammer...
Fijn weekend

Lida zei

Hoop dat je ogen snel opknappen en je weer lekker aan de gang kan met alle steekjes die je wilt maken! Maar je hebt wel een gave buit zeg! Groetjes
Lida

Gerda Hartman zei

Zie ik mezelf opeens op je blog verschijnen (lol). Dankjewel voor het linken. Verwen je zelf maar lekker, je hebt altijd zo veel tegenslag door je suikerziekte. Nu weer dat getob met je ogen. Dat je maar veel plezier mag hebben van je aankopen. Fijn weekend verder.