zondag 1 november 2020

Jippie!


Vorige week belde Evy van het Quilters Palet dat ze klaar was met het door quilten van mijn Kerstvoorbereiding XL. Jippie, dat is heel goed nieuws en ik had het telefoontje nog niet verwacht. Nu kan ik, nu het QP in Monster gevestigd is, de winkel niet meer zo makkelijk bereiken met het openbaar vervoer. Geen probleem, DH wilde wel chauffeur spelen maar kon helaas pas op vrijdagmiddag. Ik zat te popelen om te zien hoe de quilt geworden is.

 

Evy heeft een monster klus geklaard en het resultaat is prachtig, ik ben helemaal verlieft. Hoewel ik de één persoon versies van deze quilt wel zelf zo door gestikt heb, zou het mij bij dit formaat nooit geluk zijn. Ik had de afwerkbies thuis al klaar liggen maar had zaterdag wel weer hulp van DH nodig om die om de quilt heen te stikken. Ik achter de naaimachine en hij om achter mijn rug de quilt omhoog te houden. Hij weegt als dieplood.😂 Ik heb wel iedereen laten weten dat na het maken van 3 x een éénpersoons en nu een tweepersoons quilt met deze borduurpatronenserie en stoffen in de zelfde sfeer, ik niet van plan ben omdat nog een keer te doen. Hoe leuk en verlieft ik ook ben op deze quilts, het is tijd voor iets anders!!

 

 

Inmiddels ligt de quilt op mijn bureau om tegengezoomd te worden. Elke keer een draadje. De deadline staat op 1 december (het is een cadeau voor DD) dus dat moet gaan lukken. 


 

Tussendoor is er ook nog een niet quilt project gestart. DD wil graag een 50 jaren jurk gaan maken. Minder zoet dan deze versie, haar kleur wordt donker groen, en met een andere halslijn, maar we gebruiken dit patroon als basis. DD wil de jurk zelf maken maar heeft zo nu en dan wel mijn hulp en naaimachine nodig. Leuk!!!!

1 opmerking:

Gerlily zei

Geweldig Petra! Gefeliciteerd met dit monster project. Petje af. Kan me helemaal voorstellen dat je er nu genoeg van hebt. Wat leuk dat je dochter ook naaien wil leren. Mijn oudste dochter is helemaal om. Heeft inmiddels al diverse kledingstukken gemaakt met mijn hulp. Succes samen.