zondag 18 oktober 2020

Tijd voor andere dingen........


Nu mijn Kerstvoorbereiding XL quilt wordt door gequilt heb ik tijd om andere dingen te doen. Voor een vakantie in Engeland, die uiteindelijk niet door kon gaan, en om mee te nemen naar een bee met een quiltvriendin, wat door corona ook al lang niet heeft plaats gevonden, had ik een werkje voorbereid. Blauwe sterren op de English Paper Piecing manier. Vakantie zit er voorlopig niet in  dus ben ik begonnen met het in elkaar zetten en nu ook aan elkaar zetten van sterren. 

Inmiddels heb ik 25 sterren af en ik heb ook al een paar aan elkaar gezet zodat ik de kartonnetjes kan verwijderen en die van andere stof kan voorzien. Ik moet wel opzoek naar wat nieuwe stukjes blauwe stof (elk stofje gebruik ik maar één keer), wit (dat ik steeds veel vaker gebruik) heb ik nog wel ruim voldoende.

Echt jaren geleden kocht ik een Jelly Roll met stof van volgens mij de eerste serie French General stof. Ik wist gelijk welk patroon ik er mee wilde gaan maken (Hidden Stars) en kocht er ook een bijpassende stof voor de sterren bij. Gek (of grappig, het is maar hoe je het bekijkt) dat stof die je zo mooi vindt, waar je ook precies van weet wat je er mee wilt maken en je ook het patroon al hebt, toch zolang in de kast kan blijven liggen.

Ik heb het nu vooral gebruikt om mijn nieuwe naaimachine beter te leren kennen. Ik moet anders spelden en aan de andere kant van spelden stikken dan dat ik gewend was om het zelfde resultaat te krijgen. Gelukkig baart oefening kunst want mijn laatste sterren waren heel wat netter dan de eerste die ik maakte.

Ik hoop volgend weekend stof voor de achterkant te hebben, garen en tussenvulling heb ik nog. Met een beetje mazzel kan ik deze top nog door quilten op mijn machine (vast weer een oefenproject) voordat de Kerstvoorbereiding XL terug komt en van een afwerkbies en label voorzien moet gaan worden voordat ik deze cadeau kan geven aan DD voor de Kerst.

3 opmerkingen:

Gerda Hartman zei

Leuk werkje die sterren. Helaas zit een vakantie naar Engeland er voorlopig niet in. Maar vervelen doen we ons gelukkig niet.

Conny's-blog zei

Prachtige werk stukken heb je onder handen zeg.............liefs.Conny

inge zei

als je blauwtjes wil, stuur maar je adres en hoe groot ze moeten zijn