zaterdag 19 september 2020

Quiltwinkel bezoek en aankopen

Zo kom je, dankzij corona, maandenlang bijna nergens, en zo kom je in een week tijd bij twee quiltwinkels. Vorige week heb ik mijn Kerstvoorbereiding XL top naar Evy van het Quilters Palet gebracht. Zij gaat hem voor mij door quilten. Nu heeft het Quilters Palet nog niet zo lang een nieuwe winkel, in Monster, en ik had de winkel nog niet gezien. Mijn voorkeur gaat uit naar een fysieke winkel boven online stof kopen dus jullie begrijpen dat ik niet zonder lapjes weg ging. Hoewel ik heb staan kwijlen bij de batik collectie heb ik vooral gezocht naar lapjes voor bij lopende projecten.

 

 Nu mijn Kersttop af is en voorlopig niet terug is heb ik tijd om andere dingen te maken. Ik ben begonnen aan het maken van sterretjes. Die had ik allemaal voorbereid voor mijn vakantie in mei in Engeland maar net zo als bij zo veel mensen is die vakantie nooit door gegaan. Ik maak de sterren met EPP en dat kan ik gelukkig wel met de hand. Ik had ook het plan om ze mee te nemen naar de bee, maar die is nog niet opgestart. Een detective op de tv en een sterretje in mijn hand werkt ook 😊.


De buit was eigenlijk nog een wit lapje groter maar dat lapje is inmiddels al tot sterren verwerkt.

 Later in de week maken DH en ik een rondrit door Zeeland, we hebben tenslotte vakantie. We hebben eerst geluncht bij Zoet of Zout, een lekker restaurant in Stellendam aan het Haringvliet, waar wij al vaker geluncht hebben. Het was weer erg lekker en alle corona regels waren keurig toegepast. En als je dan toch, min of meer, in de buurt bent kun moet je natuurlijk ook langs een quiltwinkel. 

Ik was nog nooit bij De Quiltster geweest in Kerkwerve maar het was zeker de moeite waard. Een lieve winkel waar ik natuurlijk lapjes heb gekocht, en ik ook nog wat ideeën opgedaan heb voor quilts die nog gemaakt moeten gaan worden.

WinkelKerkwerve

Dit is de lapjes buit gekocht bij de Quilster. Voorlopig kan ik weer vooruit.


Ik ben wel zo slim geweest om eerst de afwerkbies voor mijn Kerst alvast klaar te maken. Ik heb nog wel even maar het is anders zo'n vergeet en moet je op het laatste moment hem nog maken. Nu ligt alles rustig klaar te wachten en kan ik gelijk verder als Evy klaar is met het doorquilten.

2 opmerkingen:

Gerda Hartman zei

Spannend je top klaar! Herrlijk he naar de echte winkel. Wij gingen gisteren fietsen en het startpunt was quiltshop het Gooi. Ben je dasr wel eens geweest? Ook een aanrader. Geniet lekker van je nieuwe lapjes. Fijne zondag.

Miriam zei

Hoewel ik geen quiltster ben, sta ik net als jij ook altijd te watertanden in zo'n quiltwinkel. Al die mooie lapjes! Bij Carol Cox in Utrecht heb ik wat mooie stofjes gekocht om verjaardagsmondkapjes te maken en het was echt moeilijk kiezen tussen al dat prachtigs!