vrijdag 28 september 2018

Verdrietig nieuws en veel aankopen

Afgelopen zomer verbleef DD langere tijd in Australië. Bij thuiskomst bracht ze deze stof voor haar moeder mee:


Originele Aboriginal stof gekocht bij een Quiltwinkel in Alice Springs. Ik ben gek op dit soort stof en stippel patronen maar kan er  niet zo vaak aan komen. Mijn hersens maken inmiddels overuren met ideeën wat te doen met deze stof,

Net toen ik op het punt stond om naar het Quilters Palet te gaan kwam er een mail met verdrietig nieuws over deze winkel. Mijn favoriete quiltwinkel moet er per 1 januari 2019 mee ophouden. Gelukkig gaan ze niet helemaal weg, de plannen zijn er voor een webwinkel maar ik moet stofjes ook altijd kunnen voelen en zien. En Evy en Petra hebben in de afgelopen 11 jaar ook menig maal naar een probleem gekeken en mee gezocht naar de oplossing. Ik snap waarom ze gaan stoppen maar ik ga hun advies in persoon  gewoon heel erg missen.  

Het enige voordeel aan dit nieuws was dat op het moment dat ik naar de winkel ging er een goede korting op alles wordt gegeven omdat de winkel leeg verkocht moet gaan worden. (Klein nadeel was wel weer dat het door die korting zo ontzettend druk was.) Ik kwam thuis met het volgende:


De (zee)blauw gestippelde stof aan de linker kant is bestemd als border rond de top die verder al een tijdje klaar is. De kerststof in het midden is oa bedoel om kerstkaarten mee te maken maar dat gaat dit jaar niet meer lukken. De kersstof rechts is van de French Generaal (mijn favoriete stof ontwerper bij uitstek) en past bij stof van de French Generaal die ik al heb liggen voor een project in wording.


Garen, applicatienaalden en vingerhoed zijn voor de voorraad en de krantenstof is voor mijn verzameling afbeeldingen. Ik weet precies in wat voor quilttop ik die ga gebruiken maar het duurt nog wel even voor ik hiervoor voldoende plaatjes verzamelt heb.😂


Voor bij de Aboriginal stof nam ik deze bijpassende stofjes mee. Ook al weet ik nog niet precies wat waar ik deze stof voor ga gebruiken, bijpassende stofjes zijn er altijd bij nodig.

Ik wens jullie allemaal alvast een fijn en creatief weekend!

3 opmerkingen:

Gerda Hartman zei

Wat een prachtige aankopen. Altijd jammer als eem leuke winkel stopt. Fijn weekend verder.

inge zei

jammer hé als een leuke winkel stopt, wij kennen het fenomeen hier jammergenoeg ook!
mooie aankopen!

Klaske zei

Wat hebben wij toch lieve dochters hé?! ;-)
Weet jij misschien ook waarom ik geen mailtje krijg wanneer er een reactie op mijn blog is geplaatst?