vrijdag 21 september 2018

De herfst staat voor de deur

Na een lange en warme zomer waarin wij hier in Huize Scrapbasket veel geklust hebben (niet zo veel als we van te voren in gedachten hadden , het was gewoon vaak te heet) maar ik weinig met naald en draad heb kunnen doen. Mijn bureau stond in de opslag en een hoop van mijn naaispulletjes ook. Ik had wel iets apart gehouden, zie ook het project hieronder waar ik wel aan gewerkt heb, maar echt veel heb ik er niet mee gedaan. Komt wel weer nu het koeler is en de rust en spullen in huis weer terug keren.

Wat ik wel gedaan heb is een vriendin geholpen met het maken van een 17de eeuws kostuum. Al eerder hielp ik haar met het maken van een Jane Austen jurk, misschien weten jullie dat nog?
Dit keer een heel andere tijdsperiode en een patroon waar echt helemaal niets van klopte. Ik heb het passend gemaakt en de problemen opgelost maar ik kan er niet voor in staan dat het historisch ook helemaal correct is gemaakt. Het was erg gezellig om met mijn vriendin aan haar jurk te werken. De jurk moest af voor 1 september want dan wilde ze het aan op haar huwelijksfeest op de Bataviawerf in Lelystad. En dat is gelukt. Kostuum af, prachtig weer en een heel gezellig feest.Ja we weten het, de platrijg draden zitten er nog in. Die hebben we op het allerlaatste moment pas verwijdert.

Een historisch zeer incorrect selfie. 😂😂

2 opmerkingen:

Gerda Hartman zei

Leuk Petra. Ook een leuke uitdaging toch. Fijn weekend.

Marjan zei

Wat leuk!! En wat ongelooflijk knap... De Jane Austen jurk vind ik trouwens ook helemaal geweldig!