maandag 11 april 2016

Lente

 Ik heb gisteren zo genoten van het zonnetje. Bij mijn werkhoek zijn drie grote ramen waar de zon het meeste van de dag (als er geen wolkje voor de zon zit natuurlijk) op staat. In de zomer veel te warm maar nu was het zalig. Het naaimachientje snorde, het raam stond open en ik hoorde de vogels fluiten en een lekker kopje thee er bij.

Ik heb een hoop gedaan aan de Nearly Insane. De blokken laat ik de 22ste pas zien maar ik heb weer een rij af kunnen maken. Grace schowt hier blij de hoekpunten van de betreffende rij maar die waren allang klaar.

Ik ben me een beetje (boel veel) aan het ergeren aan de blokken die ik nu voor de Nearly Insane aan het maken ben. Een ster met punten waar bij een paar punten de top er gewoon afgevallen is, lijnen die recht moeten lopen maar als je je liniaal er langs legt krom blijken te zijn, en vooral de symmetrie die in een aantal blokken niet klopt. Ik heb altijd gedacht dat mijn man en dochter veel meer van de symmetrie waren als ik, maar ik moet nu erkennen dat ik minstens net zo erg ben. Om te voorkomen dat ik me zo ga ergeren dat ik de al gemaakte blokken in een hoek gooi ben ik nu in snel tempo de blokken aan het maken. De andere blokken en vooral de kleuren in deze quilt maken me nog steeds blij dus zou het zonde zijn als het een UFO werd. Ik weet wel dat ik de Plain Nuts quilt niet ga maken. :-)


Ik ben van het weekend niet naar Rijswijk geweest. De gezondheid liet dat niet toe maar ik heb de afgelopen paar weken wel wat lapjes en hoognodige materialen gekocht.

In de opheffings uitverkoop van de Schapenkop in Nieuwpoort kocht ik deze twee lappen. De rechter wil ik gaan gebruiken in de NI top en de linker is voor de achterkant. Daar moet nog wel iets bij want deze lap is maar een meter breed.
 

 Bij het Quilters Palet in Den Haag kocht ik wat krijt voor mijn potlood.  Het is niks dat je veel sashings en conerstones tekent voor de NI, maar dat betekend wel dat ik hard door mijn krijt heen ga. Garen en machinenaalden gaan hier altijd hard en het witte is L11 wat ik voor foundation piercing ga gebruiken want mijn luierinlegvellen zijn op.

In Den Haag nam ik ook deze FQ mee voor in de NI. Mijn witte en rode lapjes beginnen op te raken en ik wil niet twee blokken naast elkaar dezelfde lapjes moeten gebruiken. Wat ik overhoud gebruik ik denk ik voor de achterkant.

En als laatste kocht ik deze lapjes voor een verzoek quilt voor DD, maar daarover later meer. Fijne week allemaal.1 opmerking:

Gerda Hartman zei

Heb je een blogje, mis ik hem nog (schande). Wat een mooie lapjes heb je weer. Ben benieuwd hoe ver je weer bent als we weer bee hebben. En ik zal niet verklappen wat voor quilt het voor Sandra gaat worden -;). Fijn weekend verder, nu maar snert weer.