maandag 7 december 2015

Even alles bijwerken!

Afgelopen zondag heb ik een lekker patchdagje gehad achter de naaimachine. Jammer genoeg ging de zon al heel snel weg toen ik me lekker geïnstalleerd had achter het grote raam, maar gelukkig hebben we ook nog verlichting.


 Een kerstcd (Loreena Mckennitt) en een lekker kopje thee met fudge erbij. De thee en de fudge kocht ik vorige week in Canterbury. Wat de fudge betreft, dat waren bekende smaken, maar de thee, lemongras en gember, waren nieuw voor mij. Een lekkere winterthee. Het kleine dienblaadje kreeg ik cadeau van een (ver)familielid die in London woont en waar we in Canterbury mee hadden afgesproken. Zo leuk om hun weer te zien!


Sorry Inge, ik weet dat het nog geen tijd voor de Nearly Insane update is maar ik heb de laatste maanden er zo weinig aan gedaan, en als ik wel iets deed heb ik het niet tijdens de update laten zien. Vandaag dus tijd om alles bij te werken en vanaf nu weer de updates bij te houden.
Grace laat hier een hoek blok zien. Herkennen jullie het stoffen met de rozen? Een aantal jaar geleden hielp ik mijn vriendin en haar nichtje met het maken van een Jane Austen jurk voor hun reis naar Engeland (ze zijn beide tolk-vertaalsters Engels). Ik heb toen wat restjes van de stof van één van de jurken mee genomen naar huis en dat nu gebruikt in een blok.
Daar hou ik van, een quilt met herinneringen!
Het is stof van de jurk op de 1ste rij, 4de van links.Nog een hoekblok,


En de andere helft.


Wat ik vooral gedaan heb de afgelopen weken is heel veel sashings aan de lap gezet. Ik had mezelf zo beloofd om dat zoveel mogelijk gelijk te doen maar blokken maken is veel leuker. Jammer dat de foto zo donker is, ik denk dat mijn flits niet gewerkt heeft. Van de week nog maar een foto nemen.


De twee rechtse losse blokken zijn de laatst gemaakte. En deze week ga ik deze blokken weer van sashings voorzien. Niet weer zoveel blokken te gelijk moeten doen.


Wist je trouwens dat er al meer dan 70 verschillende stofjes in deze quilt zitten, 72 om precies te zijn. Ben benieuwd of ik uiteindelijke de 100 ga halen. 
Fijne week allemaal

5 opmerkingen:

Gerda Hartman zei

Wat gezellig dat er weer blogjes zijn. Heerlijk naar Engeland geweest. Je weet ik deel je liefde ervoor. En je Nearly Insane is in het echt nog vele malen mooier. Hoop er morgen te zijn. Pas vandaag op een zieke kleindocher en schoondochter. Ben zelf ook niet 100%, dus ik hoop dat het lukt om morgen naar de bee te komen.

Marjan zei

Wat wordt jouw Nearly Insane toch geweldig mooi... Schitterende blokjes er weer bij en het geheel is echt prachtig!

Johanna Zweden zei

Wat word je quilt mooi en wat een leuke foto van al de dames in hun mooie jurken
Liefs vanuit Zweden

inge zei

oooh, zo mooi! en helemaal geen probleem hoor, je mag updaten wanneer je wil!

Yvonne zei

Wat een mooie Nearly Insane ben je aan het maken! En dan vooral knap dat je dat op de machine doet met al die kleine stukjes!