dinsdag 22 januari 2013

Eerste update Nearly Insane Quilt en foto voor Klaske

Vandaag is het tijd voor de eerste update van de voortgang van de Nearly Insane Quilt. Inge deed eind vorig jaar een oproep wie er mee wilde doen aan deze quilt. Ik heb hele goede ervaringen met Inge's vorige project, de Civil War Diary Quilt, ik miste het maken van blokken en liep al een tijdje te denken over deze quilt en ik vond de stok achter de deur wel erg handig. Voorlopig zijn we met z'n 5'en gestart. Wil je ook mee doen, je bent van harte welkom, meld je maar bij Inge.

De Nearly Insane is een grotere uitdaging voor me dan de Civil War Diary Quilt. Soms nog meer stukjes op de vierkanten 6 inch, maar deze keer maak ik ook zelf de foundation piecing patronen. Ik wil de blokken wel op deze manier maken want sommige stukjes worden anders veel te klein voor mijn handen om vast te kunnen houden. Mijn voorlopige doel is om elke maand 4 blokjes te maken, zo blijft er vaart in zitten en hou ik genoeg tijd over om aan andere dingen te werken. 

Ik gebruik off white, donker rood (geen kerstrood) en rose tinten (geen zoete tinten). Dit keer gebruik ik niet alleen CW stoffen. Ik moet het stofje vooral mooi vinden. Ook restjes uit andere quilts worden gebruikt.

Nu heb ik het boek al een paar keer door gespit maar ik lees er denk ik steeds overheen. Weet iemand van jullie hoe breed de sashings tussen de blokken moeten worden? 

Ik moest er wel weer even inkomen maar deze maand levert 4 mooie blokken op vind ik zelf. Ik wordt er helemaal vrolijk van. Kijk maar mee: Blok 1Blok 2Blok 3


Blok 4

 Als je ook wilt kijken wat de andere gedaan heb klik dan op de volgende linken:
  1. Inge 
  2. Klaske
  3. Hilde
  4. Petra (Guusje)

Verder heeft Klaske me aangestoken om verder te gaan met de "Door de Lens" quilt. Ik vind dat echt een geweldige quilt, maar toen ik er aan begon kwamen al heel snel mijn oogproblemen. Op dit moment ben ik in elk geval voor een half jaar van de behandelingen af. Door werken dus om deze quilt voor juli af te maken. 


9 opmerkingen:

Klaske zei

Sorry, ik ben afgehaakt...Teveel projecten, ik laat een blokje zien als ik er weer ééntje klaar heb, dat is beter dan elke 22e met het schaamrood op mijn wangen moeten vertellen dat ik weer geen blokje hebt...Maar wie weet steken jullie mij aan..Ik blijf jullie zowiezo volgen!!
Groetjes Klaske

Klaske zei

Vergeet iik nog te zeggen: Succes met je bol!!

katrien zei

Mooie NI blokjes,succes ermee.

inge zei

whaw! het is al een leuke verzameling! ik vind het zalig om virtueel samen deze blokken te maken!

Guusje, zei

Wat een mooie blokken heb je al gemaakt en wat een mooie combinatie. Leuk dat je ook weer meedoet.

Anoniem zei

Goedemorgen vanuit Stockholm
Succes met het maken het zal schitterend worden, en je hebt al mooie blokken
en wouw wat word dat 3D quilt schitterend
groetjes

Hilde zei

Je hebt al mooie blokken, Petra! Samen updaten is wel een uitdaging.
Groetjes

Ans zei

Mooie NI blokken. Ik ben er ook aan bezig. Ik werk alleen op de bee eraan, dus het gaat heel langzaam. En de lensquilt, daar ga ik volgende maand ook aan beginnen op een workshop bij het Quilterspalet. Het lukte mij niet om hem zonder goed advies te maken. Ik heb dan ook veel respect voor dat het jou wel lukt.

Marjan zei

Sjonge, Petra, wat prachtig! Ben er stil van! (Had dit logje van je nog helemaal niet gezien... Nu gelukkig toch nog!) Succes ermee verder! Ik ga gewoon door met de Civil War Diary Quilt!