woensdag 26 december 2012

2de Kerstdag

De Kerstman is ook al op de hoogte van mijn plan om in januari met de Nearly Insane Quilt te gaan beginnen. Knap van die man :-) Ik vond onder de kerstboom wat kleurpotloden in de kleuren die ik wil gaan gebruiken, een wit en een rood lapje en het patronen boek van de NI.

Wat ik minder prettig vind aan dit boek dan aan het boek dat ik gebruikte om de Civil War Diary Quilt te maken, is dat hier geen foto's in kleur in staan van de losse blokken. Bij een blok met een klein aantal stukjes vind ik dat nog niet zo erg maar ik vind het lastig als ik bij een blok met veel stukjes niet eens de licht donker verhouding kan zien. Googelend op internet kwam ik op deze site http://nearlyinsanequilts.blogspot.nl/ 
Aan de rechterkant van het scherm vind je een doorklik mogelijkheid naar een NI blok. Met uitleg hoe je het blok moet/kunt maken, maar je kunt ook zien hoe de kleuren verdeeld zijn over het blok. Misschien niet in jouw kleuren maar het geeft je wel een leidraad.

5 opmerkingen:

Klaske zei

Dat is inderdaad een handige site, die had ik ook al ondekt.Maar je kunt ook op de foto in het boek kijken hé, maar deze site is handiger....
Ik geloof dat ik mijn NI er ook maar weer eens bij moet pakken...
Nog een fijne dag!

Guusje, zei

Wat een mooie cadeaus heb je gekregen en wat leuk dat je ook gaat beginnen met de NI. Bedankt voor de link ik ga er eens kijken.

Johanna Zweden zei

Schitterend cadeau en succes met de NI maken
nog fijne feest (nadagen )toegewenst
op naar het Nieuwjaar
Fijne dag groetjes Joke

Lida zei

Wat een handige site, succes met je blokken en die Kerstman is een slimmerd! Groetjes
Lida

inge zei

wat lief van de kerstman ;-) bedankt voor de link! ik heb hem opgeslagen!