woensdag 14 september 2011

Civil War Diary Quilt UpdateVinden jullie ook dat de tijd zo ontzettend snel gaat? Het is alweer half september en als ik naar buiten kijk is het al echt herfst.

En het is ook al weer tijd voor de maandelijkse Civil War Diary update. En ik heb heel goed nieuws. Mijn quilt is af! Ik herhaal: “MIJN QUILT IS AF!” En ik ben er een partij trots op. De quilt is helemaal naar mijn zin geworden en ruim op tijd af om als het kouder wordt op ons bed gelegd te gaan worden.

Even wat statistieken:
  • Ik heb aan deze quilt gewerkt vanaf 10 februari 2009 tot en met 10 september 2011. Dat is dus 2 jaar en 7 maanden.
  • De quilt bevat 100 verschillende blokken, 220 sashings, 81 cornerstones en 4 borders.
  • Er zijn 33 verschillende stoffen gebruikt die voor de blokken in 3446 stukjes zijn geknipt.
  • De quilt is machinaal gemaakt met de foundation piecing methode.
  • Als tussenvulling is Hobbs 80/20 gebruikt.

Het enige wat ik nu nog moet doen is het logboek dat ik heb bijgehouden van de laatste foto's voorzien, en een stukje van alle stofjes er bij te plakken. En natuurlijk een label maken, dat is bij mij altijd een stiefkindje.

Ik wil al mijn mede-quilters die al die maanden samen met mij elke maand een update op het web gezet hebben heel erg bedanken (vooral Inge die met het idee begonnen is). Zonder jullie hulp en de stok achter de deur was deze quilt nog lang niet af geweest. Een grote hulp waren ook mijn dinsdagavond quiltmaatjes, I. en R. En natuurlijk mag ik Evy van het Quilters Palet niet vergeten te noemen, zij was/is altijd bereid om je met advies, raad en hulp bij te staan. Allemaal bedankt!

Gaan jullie ook mee kijken wat de andere gedaan hebben. Je vind hun adressen aan de zijkant van mijn blog. Een aantal blogs zijn op dit moment niet bereikbaar omdat weblog er nog steeds uit ligt, maar dat is hopelijk snel weer in orde (het duurt al zo lang). Een flink aantal dames zijn ook al een heel eind op weg om hun quilt af te krijgen.

13 opmerkingen:

Erica zei

PRACHTIG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
En wat heb je dat snel gedaan. Ik ben pas bij blokje 88 :(
Ik show mijn CWDQ op mijn "nieuwe" blog: http://quiltvriendin.blogspot.com/

Lida zei

Prachtig is hij geworden en wat mooi die wat bredere sashings, ik denk dat ik de mijne daar ook van ga voorzien (dat wordt dus uithalen!) en hij is inderdaad schitterend doorgequilt! Helaas ik heb geen up-date ben druk met andere dingen, hij komt (hoop ik) volgende maand wel aan de beurt! Veel plezier van een prachtige creatie!
Groetjes
Lida

Marjan zei

Ik ben hier helemaal stil van, Petra... Wat geweldig prachtig mooi! Wat een prestatie! En tegelijk ook: wat inspirerend! Ik heb nu pas m'n 13de (!) blokje voltooid: nog enige jaren te gaan dus... Maar bedankt voor de quilttip: ga ik zeker onthouden (voor ooit, dan...).
Groeten,
Marjan

Johanna Zweden zei

Schiiiiiiiiiiiiiiitterend, ik zit er met bewondering naar te kijken.
Leuk dat je erbij zet, wat je allemaal hebt gebruikt
Nu ik je quilt zie, denk ik!!! moet toch er aan verder gaan!!!
Dank je voor de tip.
Groetjes Joke

Inge zei

Petra, wat is hij móói geworden, helemaal geweldig. Je mag best een partij trots zijn. Ik ben best wel een beetje jaloers. Ik moet nog 30 blokken en als ik aan het quilten denk, krijg ik het Spaans benauwd. Ik zou het graag zelf doen, maar de quilt wordt wel heel erg groot. Nou ja, ik zie wel tegen die tijd. Jij hebt in elk geval een pracht exemplaar HELEMAAL KLAAR!

Groetjes,
Inge

Guusje, zei

Wouw wat is ie mooi geworden en idd prachtig gequilt. Een quilt om trots op te zijn. En wat ontzettend leuk dat je alle wetenwaardigheden hier hebt neergezet. Nogmaals hij is prachtig.

conny's quilts en creaties zei

Fantastisch wat is dit een mooie quilt geworden!

inge zei

superformidastisch prachtig! ik ben jaloers ;-)

Klaske zei

Super Petra mijn complimenten!!
De stok heeft bij mij niet geholpen helaas;-((

Petra zei

Hallo Petra,
Het is een schitterende quilt geworden en als ik het zo zie een aansporing voor iedereen die nog bezig is om verder te gaan.

Caroline zei

TOP!!! groetjes Caroline

Yvonne aka sommeke zei

Dikke complimenten voor je prachtige Affo!!!!!

Plakhuis zei

wat is je CWDQ prachtig geworden!! Chapeau. Je gaat ons nog missen hoor!!!!! Ik heb inmiddels ook maar een nieuw blog en dus weer een update! (kan je weer je lijstje updaten hihi)