zondag 14 november 2010

Civil War Diary Quilt Update

Ik ben er nog hoor, alleen maar een beetje afwezig op het world wide web. Deze maand heb ik dan ook niet veel te laten zien wat betreft de voortgang van de CWDQ. Ik heb niet eens een blokje af. Snif, gelukkig is het wel bijna af. Ik hoop later vandaag in elk geval dit blokje nog af te kunnen laten zien.

De laatste weken is het hier chaos geweest. DH veel in het buitenland en verbouwers in en om het huis gehad. En hoe gaat dat dan? Als je denkt dat ze er de hele dag zijn, komen ze maar een halve dag, als je denkt dat ze een halve dag komen, blijven ze de hele dag hangen. Of je hebt net je huiskamer gesopt en gedweild om al het gruis weg te krijgen dat vanuit de tuin, wist niet dat het snijden van stenen zoveel stof op levert :-), het huis in gewaaid en gelopen is. Komt de tuinman langs. Die trok heel lief zelf zijn schoenen uit bij de voordeur maar volgens mij zat er aan zijn sokken meer aarde en zand dan aan zijn schoenen. Opnieuw stofzuigen en dweilen dus.

Elke keer dat ik lekker achter mijn naaimachine ging zitten moest ik binnen 5 minuten naar beneden omdat daar mijn hulp nodig was om of de heren van koffie en thee te voorzien of omdat ik moest vertellen hoe het moest worden. Schiet niet op dus. Uiteindelijk ben ik beneden dus maar sterretjes met de English paper piecing methode gaan maken en ik heb heel veel stof gesneden. Dat doe ik altijd op het aanrechtblad want dat is lekker hoog. Het waren ook klusjes waar je van weg kunt lopen en snel weer verder aan kunt gaan.

Op het verbouwingsfront is het nu rustig, DH hoeft dit jaar niet meer naar het buitenland, is zelfs veel vrij de komende tijd en ik heb veel voorbereidend werk gedaan. De komende tijd moet het dus snel gaan met afmaken van projecten. Eens kijken of het lukt. Ik wil in elk geval nog een Ragtime Quilt onder de kerstboom hebben liggen

De laatste tijd ben ik weinig bij mijn mede-blogsters op bezoek geweest. De thee staat klaar op de tafel en mijn pc staat aan. Gaan jullie mee kijken wat de andere gedaan hebben. Ze zijn vast ijverige geweest dan ik :-) Je vindt hun websites in de linkerbalk. Veel plezier.

12 opmerkingen:

Mascha zei

Ik weet hoe het is als je met een verbouwing bezig bent. Je bent constant bezig om koffie en thee te zetten en vooral poetsen.
Groetjes Mascha

inge zei

ik ken het gevoel van stof en werkers in huis. ik ga vandaag mijn huis in de sop zetten en hoop dan dat er in de eerste week geen werkers meer binnen moeten. ik verwacht eigenlijk wel de loodgieter in de eerste dagen :-(
je hebt toch weer iets gedaan aan de quilt, en da's het voornaamste!

Erica zei

Nou, niet veel ijveriger hoor, ik heb maar 1 blokje af. En een verbouwing, poeh, dan heb je wel wat anders te doen dan patchen. Minder leuk (soppen en dweilen)maar toch...

Klaske zei

Ik vond het hier al verdacht stil..
Met een verbouwing heb je inderdaad wel andere bezigheden , en het verkeerde soort stof...
Fijne zondag

Lida zei

Heb ook net een verbouwing achter de rug en nog steeds zijn de laatste puntjes niet weggewerkt! Weet dus alles van stof, gruis, zand en andere troep door het hele huis! Maar zal je de griezelverhalen besparen! Maar als iedereen straks weg is en de rust is weer gekeerd, dan wordt het tijd om te gaan genieten. kruip maar lekker op de bank met lapjes en naald en draad en geniet van het nieuwe! Ik vond dit en lastig maar ook erg leuk blok! Groetjes
Lida

Gerda Hartman zei

Petra, fijn weer een teken van leven te horen en ik hoop dat je de 23e ook weer van de partij bent. En ach, je hebt toch niet stil gezeten (lol). Het komt vast allemaal weer goed met het quilten en het huis. Fijne zondag verder.

katrien zei

Oei oei,al die verbouwingen,kan geloven dat het je niet goed lukt om te gaan patchen.

Guusje, zei

Knap hoor dat je dan toch nog een blok bijna afhebt want als ik het zo lees is het erg druk. Veel sterkte toegewenst met de verbouwing.

Millie en Miles zei

dank voor je lieve berichtje op mijn blog en wat een prachtige civil war blokjes.... ga toch maar eens de mijne doorquilten dan komt die ook eens af succes met de jouwe !!

nadia zei

preBijna is ook goed in de drukte!! Volgende maand is de rust misschien weergekeerd en ga je weer als een trein! Sterkte de komende tijd met de verbouwing (en opruiming).

nadia zei

Dat "pre" hoort er helemaal niet bij hoor! Typefoutje :)

Johanna Zweden zei

Sterkte me de rest van de verbouwing en ik hoop dat je gauw weer aan de slag kan
want schoonmaken, in zo een toestand is vechten tegen de bierkaai!
Groetjes Joke