vrijdag 18 december 2009

Ik ben er weer

Ik ben een tijdje buiten beeld geweest. Het is hier heel erg druk geweest. DD brak haar pink, kreeg als extraatje de Mexicaanse griep en voor mij vonden ze het wel een goed idee dat mijn medicijnen verandert werden. Nu, bijna twee maanden later, begin ik dat met hun eens te zijn maar wat heb ik moeten wennen en wat heb ik me rot gevoeld. Maar een week of twee geleden keerde het tij. DD beter en bij mij sloegen de medicijnen aan en kan ik echt merken dat ik het minder benauwd heb en veel meer energie heb.

Tijd dus om thuis wat achterstallig onderhoud te gaan doen. Ik heb mijn werkhoek een grote opruim beurt gegeven en ik heb alle ufo’s ge├»nventariseerd. Doordat ik in maart ziek geworden ben en het daarna regelmatig niet echt goed ging heb ik weinig projecten afgemaakt. Dat zou niet zo erg geweest zijn, ware het niet dat ik wel een hoop workshops gevolgd heb. En dat leverde dus weer nieuwe ufo’s op. Normaal maak ik na een workshop het project snel af maar nu lukte dat dus niet. Aan een aantal projecten te gelijk werken vind ik niet erg, leuk zelfs want er moet afwisseling zijn, maar het werd nu te gek. Ik was het overzicht kwijt.

Alle ufo’s zitten nu bij elkaar in een map. Als stok achter de deur heb ik met mezelf afgesproken dat er eerst een paar projecten echt afmoeten zijn voordat ik aan iets nieuws mag beginnen. En ik heb stof liggen van Moda (Rouenneris by French General) waar ik helemaal verliefd op ben. Gekocht bij het Quilters Palet. In mijn gedachten is de quilt al klaar in een prachig “Hidden Star” patroon uit het “Jelly Roll Quilts” boek van Pam en Nicky Lintott. Moet het gaan lukken toch? Zeker nu het er naar uitziet dat het eindelijk beter met me gaat.

En een goed begin is het halve werk. Ik heb mijn kerst quilt van oude restjes (gekocht en stukjes van gebruikt in de jaren tachtig) afgemaakt. De manier om restjes op te maken en ik heb hem ook gelijk gebruikt om dingen uit te proberen met door stikken. Op een grote lap gaat het toch vaak net wat anders dan met een klein proef lapje.

DD op de bank onder de scrapquilt.


Detail en een blik op de achterkant.

Op dit moment ligt mijn “Star of Wonder” quilt klaar om gequilt te worden. Ik heb vanochtend daar de juiste kleuren garen voor gehaald bij het Quilters Palet. Bij deze quilt heb ik twee hobbies gecombineerd, quilten en machinaal borduren.Star of Wonder Quilt


Detail.

En als je niet verder kunt met de “Star of Wonder” omdat je in de enorme voorraad garen natuurlijk nooit de kleuren hebt die je wilt hebben voor je quilt; dan ga je gewoon verder met een Jelly Quilt Pirouette quilt. Voor die laatste heb ik een workshop gevolgd bij het Quilters Palet. Het wordt een zeer kleurige quilt. DD is gematigd enthousiast, en DH vond het een muur van kleur worden. Ik zelf vind het weer eens wat anders dan de hele mooie maar bescheiden stof kleuren die ik voor de CWDQ aan het gebruiken ben.


Ketting stikken.


Links de lapjes voor de quilt, rechts de restjes waar ik ook al weer vele mogelijkheden voor een quilt(je) in zie.

Aan mijn CWDQ heb ik deze maand niet gewerkt. Ik was zelfs helemaal de update datum vergeten. Gelukkig had ik vorige maand wat meer gedaan. Ik hoop in de Kerstvakantie de draad weer op te pakken. Door alles hier in huis loop ik ook heel erg achter met blog bezoekjes. Vanavond ga ik met een grote pot thee in de beurt een rondje langs mijn mede-quilters maken. Eens kijken of zij wel meer gedaan hebben op het CWD gebied dan ik. Wil je mee? Je kunt hun linken vinden in de linker kolom.

Op het blog van May Britt kwam ik deze tekst tegen. Wat een geluk dat ik net mijn werkhoek opgeruimd heb.

Twas the night before Christmas, I'm glued to the tree.
I'm wondering what Santa brought just for me.
Could it be fat quarters or a pattern or lace?
Or a quilt kit, I said, with a smile on my face.
And that's when I heard him,
"Hi Santa," I said
"You know....good little girls should be in their beds ".
"I know I should Santa, and now I've got caught.
But I was just so excited to see what you brought
"Well, let's take a look in this room where you work."
He shook his head quickly, And left with a jerk.
I heard him exclaim as he put it in gear.
"You've got enough stuff, I'll see you next year!"

author unknown

Als afsluiting plaats ik nog een filmpje van een toepasselijk liedje in deze tijd. Het wordt gezongen en is geschreven door Nick Keir.

3 opmerkingen:

Gerda Hartman zei

Ik had je al een tijdje gemist. Fijn dat het weer beter met je gaat. Mooi je geborduurde kerstquilt. Mooie borduurpatroontjes. De Pirouette quilt heb ik tijdens de cursus machinaal quilten bewonderd. Mijn vriendin en ik vonden hem super leuk. Ben benieuwd naar de jouwe. Fijne feestdagen en vooral een heel gezond 2010 voor je.

Annelies.H. zei

Hallo Petra, dank voor je bezoekje, fijn dat het beter met je gaat.
Wat ben jij gezellig met stel quiltprojecten bezig, maar afwisseling is ook leuk.
Je kerstquilt ziet er mooi uit.

Fijne dagen en groet van
Annelies.H.

Klaske zei

Hoi Petra, ik ben blij dat je er weer bent en dat het weer wat beter gaat bij jullie! Succes met je Ufo's, maar zo te zien komt dat wel goed!Fijn weekend!