woensdag 9 september 2009

Streets of London Quilt

Vorig jaar heb ik bij het Quilters Palet hele leuke stof van katten in Londen gekocht. Evy had daar een hele leuke quilt van hangen waar ik direct verliefd op werd. Londen is voor mij voor altijd met katten verbonden omdat ik daar in 1987, bij één van mijn eerste bezoeken aan de Engelse hoofdstad, de musical Cats zag. Een Australisch vriendinnetje werkte in het theater en nam me mee. Een onvergetelijke ervaring omdat ik niet alleen de musical zag maar ook een kijkje achter de schermen kreeg.

Maar jullie weten hoe het gaat, zoveel ideeën en zo weinig tijd. Ik mag van mezelf aan niets nieuws meer beginnen voordat ik een uffo heb afgemaakt. Dus aan de slag met de “Streets of London”.


Ik ben al een heel eind gekomen. De quilt is erg eenvoudig, het is de stof die het doet. In totaal komen er drie rijden met grote blokken. Rij 2 is af, rij 1 moet alleen nog voorzien worden van de kleine blokken aan de linkerkant, van rij 3 heb ik 1 groot blok al af (het blok met de groene cab erop). Ik heb vrij veel stof over. Genoeg om nog een klein quiltje te maken voor een vriendin. Maar dat betekent dat ik alleen nog iets anders moet verzinnen voor de achterkant. Ik heb niet genoeg om en een extra quiltje en de achterkant te maken. Wat een straf, moet ik weer naar de quiltwinkel!


Detail van het middenblok. De kleur is iets donkerder dan dat ik het op de foto krijg.
Detail of the middle panel. The color is a bit darker then that my picture is showing.


I have been working on a quilt with the working title “Streets of London”. I am sure that you can see why. I bought this fabric last year. I felt in love with the quilt that the shop owner, had made with this fabric. London en Cats are forever linked for me since I was able to see the musical Cats in London in 1987. A girlfriend from Australia was working in the theater, thanks to her I was able to see the musical and I was able to have a look behind the scene. Unforgettable!

But you know how it goes, too many ideas and too little time. I have set a new rule that I can only start something new, when I have finished at least 1 uffo. So I have started to work on this quilt again. And I have made quit a bit of progress. Almost 2/3 of the quilt is finished.

8 opmerkingen:

Gerda Hartman zei

Wat gaaf zeg. Zou er ook helemaal voor gaan. Voor de katten en voor Londen. Wij vinden Engeland een geweldig land met al zijn historie. We zijn er vorig jaar nog met vakantie geweest.

Johanna Zweden zei

Wat enig dat stofje!!
Kan me voorstellen dat je dat meteen gekocht hebt!

O ja op mijn vorige berichtje!! hoe ik nu op Selkirk kwam, ipv Kelso!! verander dat even!!!

Groetjes Joke

Klaske zei

Wat leuk zeg, en die stofjes.. super! Vind ik ook altijd een straf om naar de quiltwinkel,haha.

katrien zei

Ziet er heel leuk uit.

Ingrid. zei

1x Ben ik in Londen geweest ; 'k zou er graag nog eens heen gaan...
Mooi dat quilt !
Fijne dag , groetjes van Ingrid.

Anita zei

Dat wordt een hele leuke quilt. En het is geen straf om naar Evy te moeten.

Caro zei

Hoi, de quilt wordt enig.Misschien zien we elkaar wel weer een keer bij Evy. Volg je blog. groetjes Caroline

Millie en Miles zei

Ben benieuwd wat voor cursus je nu hebt gedaan bij Evy veel plezier !!!

London is super leuk en je stofjes ook !!!