zaterdag 19 september 2009

Een bijzonder boottochtje

Vandaag laat ik jullie wat foto’s zien die wij gemaakt hebben tijdens een boottochtje in de Beauly Firth. De Beauly Firth is een zee inham die boven Inverness ligt. Wij zijn in Inverness aan boord gegaan en zijn vervolgens richting open zee gevaren (de Noordzee deze keer).


Wij hadden geluk en zagen zelfs twee dolfijnen. Jammer genoeg sliepen ze. Bij dolfijnen slaapt maar één hersenhelft te gelijk. Dat heeft als voordeel voor hun dat ze gewoon blijven zwemmen en boven blijven komen om adem te halen, en ze blijven alert op gevaar. Het nadeel voor ons was dat ze dan niet zo actief zijn en niet spelen en hoge sprongen boven het water maken. Maar beter een slapende dolfijn, dan geen dolfijn. Wij vonden het heel bijzonder om ze te zien.3 opmerkingen:

Johanna Zweden zei

O wat mooi, weet je dat ik nooit heb geweten dat daar dolfijnen waren, wat zal je genoten hebben.
Groetjes Joke

Caroline zei

Wat een prachtige foto's. Mocht je het patroon van het beertje willen hebben, mail dan even, ik kan het zo voor je scannen. Hij is echt heel schattig en zo gemaakt. groetjes Caroline

Nana's Quilts zei

I saw your note on Caro's blog. Your photos are very nice - you are a very good photographer, as well as beautiful surroundings.
Groetjes,
Marne