vrijdag 1 mei 2015

Even bij praten


Ik ben de laatste week achter mijn broek aangezeten aangemoedigd door Gerda om weer eens wat op mijn blog te laten zien. Gisteren kreeg ik ook nog een mailtje van een ongeruste lezer met de vraag waar ik was dus het is echt hoogtijd. Sorry dames dat ik zo lang weg was. Ik heb niet mee gedaan met de griep die in de afgelopen maanden huis hield in Nederland maar ik liep wel een fikse longontsteking op. En na het hoesten kwamen de gekneusde ribben (door het hoesten) en de vermoeidheid.

Ik was vooral aan het doorquilten en door de benauwdheid en de gekneusde ribben werd dat echt een gevecht. Het heeft dus allemaal lang stil gelegen. De laatste weken begint het langzaam weer te komen. Niet te veel achter elkaar, ik heb nog steeds geen energie maar met steeds een steekje komen we er ook, toch?


Deze quilt is afgekomen op 29 april. Hij is met de hand gemaakt (English Paper Piercing) en machinaal doorgequilt. Ik ben er erg blij mee. Vooral de kleur van de rand vind ik erg mooi, niet een kleur die ik normaal zo gauw kies maar hier staat het prachtig. Ik twijfel alleen nog over de naam. Eerst dacht ik aan "Stars in the waitingroom" omdat heel veel van deze sterren gemaakt zijn in een wachtkamer, wachtend op een arts. Ik noem echter mijn quilts heel vaak naar een liedje dat ik mooi vindt of dat een bijzondere betekenis voor me heeft. De laatste dagen denk ik er over om de quilt "A slow French Waltz" te noemen. Toepasselijk want ik ben aan deze quilt begonnen in een vakantie in Frankrijk een flink aantal jaar geleden. En het liedje is een van de laatste liedjes die mijn favoriete zanger geschreven heeft en nog heeft kunnen opnemen. Ik denk er nog even over na, het label moet dus nog even wachten.Een stukje van het quiltwerk aan de achterkant van de quilt.De andere quilt die ik heb afgemaakt is "Kerstvoorbereiding II". Ook deze quilt is helemaal klaar op het label na.


 


En waar ben ik nu aan bezig? Aan het voorbereiden van nieuwe blokjes van mijn Nearly Insane, die ligt echt al veel te lang stil. En "Kerstvoorbereiding III" ligt onder de naaimachine om door gequilt te worden.

Fijn weekend alvast allemaal!!!

1 opmerking:

Gerda Hartman zei

Mooi, mooi Petra en het wachten waard. Had een paar keer gekeken, maar juist gisteren niet. En nu dan toch een nieuwe blogpost. Fijn dat je weer lekker aan de slag kunt en ja Nearly Insane, ik blijf me verbazen dat jij die kleine stukjes zo mooi onder je naaimachine vandaan krijgt. Heb ook net weer een nieuw blogje gemaakt. Hoop je de 19e nog te zien voor de vakantie. Voor nu, een heel fijn weekend.