dinsdag 27 augustus 2013

Zon en sterren

 

Wat hebben zon en sterren met elkaar te maken? Nou gewoon, ik zit in de zon aan mijn EPP sterren top te werken. Ik geniet altijd geweldig van de zon maar kan niet zo goed tegen hitte. Het weer is dus ideaal voor mij de afgelopen dagen. Lekker met een kopje thee aan de tuintafel. 's Ochtends vroeg merk ik al wel dat de herfst al weer in de lucht zit, vaak is het dan vrij heiig. Ik probeer dus nu nog even volop te genieten. De tijd van binnen zitten komt weer snel genoeg.

Zie je links trouwens die enorme zonnebril liggen? Die heb ik vorig jaar van een hele lieve oogarts gekregen toen ik na een flink aantal oogbehandelingen vertelde dat ik zo'n problemen had gekregen met licht door dat de behandelingen ook een hoop schade aan mijn ogen veroorzaakt. Het ideale van deze bril is dat je hem over een andere bril heen kunt zetten. Zo loop ik dus, als het erg zonnig is met twee zonnebrillen te gelijk op. Maar in de praktijk bleek hij ook heel handig te zijn om over je leesbril heen te zetten, zodat je ook in de zon kunt handwerken. Ik begin namelijk aardig kippig te worden zonder leesbril :-)


 De laatste weken heb ik geprobeerd om deze top weer vierkant te maken. Op dit moment heb ik nog een stapeltje sterren klaar liggen maar ik had geen hexagonen meer. Die ben ik op dit moment aan het bij maken zodat ik de rest van de sterren er ook aan kan zetten. Ik weet nog steeds niet hoe groot de top gaat worden. Zolang ik stof heb voor de hexagonen kan ik verder als ik wil; en ik heb voorlopig nog genoeg. Van het groen en het geel kun je altijd stukjes van nieuwe collecties kopen en verder sterren maken. Op dit moment twijfel ik heel erg wat ik zal doen. Ik vind het heel leuk om te doen dus weer een grote quilt maken is aantrekkelijk. Een kleinere top maken die aan de muur kan is echter ook een optie. Dan heb ik namelijk weer de mogelijkheid om aan een ander EPP patroon te gaan beginnen waar ik de mallen en kartonnetjes al voor heb liggen.


Wat het ook wordt, de top is zo wie zo nog niet groot genoeg, dus ga ik nu nog even verder. Fijne dag allemaal.

3 opmerkingen:

Gerda Hartman zei

Hij ziet er toch al flink uit hoor. Verleidelijk hé om weer wat nieuws te beginnen. Maar hoe groot hij ook wordt, mooi is ie!

Guusje, zei

Wat een mooie top wordt dit al en wat geweldig dat je door dit extra hulpmiddel toch buiten in de zon kunt zitten.

Marjan zei

Dat zijn weer heel andere sterren dan de mijne! Wat wordt dit mooi!