maandag 16 juli 2012

Weer beginnen met bloggen

 Ja, ik ben er nog al ben ik lang afwezig geweest. Tot twee keer toe wekenlang dubbel zien hield me lang weg bij de pc. Ook bij het quilten trouwens. Het zou zo fijn zijn dat, als je dubbel ziet, je ook dubbel zo hard kan werken. Maar neem van mij aan, je doet helemaal niets als je niet gewend bent om maar met een oog rond te kijken. :-) Verder heeft een hele vervelende virus in mijn laptop gezorgd dat ik wekenlang niets kon doen met de pc. Uiteindelijk is alles van de pc afgehaald en toen weer er opnieuw opgezet. Het werkt weer, zonder virus, maar ik moet nog erg wennen aan de nieuwere programma's.

Ik merk dat ik nog steeds restverschijnselen van al mijn oogbehandelingen heb, maar ik mag niet mopperen. De oogarts is in elk geval heel tevreden en dat betekend dat er het komende half jaar in elk geval geen vervelende behandelingen bij komen. Nu is mijn grootste probleem afstand schatten. Ik heb nooit gesnapt dat sommige mensen niet kunnen quilten op de naaimachine, ik heb daar nooit een probleem mee gehad. Puntjes kwamen keurig onder de machine vandaan. Wel dames, ik begrijp u nu heel goed. Sinds mijn oogbehandelingen kan ik veel minder goed afstand schatten en begrijp ik u probleem volkomen. Een kwestie van veel oefenen dus om het gevoel weer terug te krijgen.

Na een half jaar afwezigheid is het hoogtijd om de balans een op te maken. Het is niet zo dat ik de afgelopen maanden helemaal niets hebben kunnen doen, er moet tenslotte ook geoefend worden om het gevoel weer terug te krijgen.
 

Quilt voor DH, voorkant


Quilt voor DH, achterkantBegin februari maakte ik de quilt voor mijn DH af. Zij is gelijk goed in gebruik genomen met de temperaturen onder nul die we toen hadden. Voor iemand die eigenlijk dacht geen quilt nodig te hebben, “ik heb het altijd warm”, is zij verdacht veel gebruikt. Deze quilt kan dus naar de lijst met afgemaakte projecten verhuizen.
Verder staat er op mijn work in progress lijstje de “Door de lens” quilt. Daar kan ik erg kort over zijn. Alles van deze prachtige quilt zit in deze doos. De quilt vraagt een enorme precisie en een hoop getuur.  Iets wat ik op dit moment niet heb of niet op kan brengen met mijn oogproblemen. Zij moet dus even wachten want af moet zij echt. Ik vind deze quilt zo mooi.


Aan de “X-factor” en aan de “Summertime quilt” heb ik ook niet gewerkt, al heb ik voor de eerste wel lapjes gesneden. Deze quilt is een kwestie van een heleboel lapjes snijden en dan tempo maken achter de naaimachine. De laatste quilt staat niet op mijn lijstje. Hij is gemaakt van een layer cake “Rural Jardin”. Het begon als een kleine vierkante lap om bij een workshop “Free motion quilting” op te oefenen. Die cursus heb ik echter nooit gedaan door mijn oogproblemen. Vervolgens wist ik niet wat ik met die lap moest doen. De stoffen waren te mooi om er niets mee te doen, maar de blokken waren te simpel om er een wandkleed van te maken. De enige oplossing was om hem groter te maken en er een bedquilt van te maken. Ook deze quilt is klaar op het tegen zomen van de bies na. Voor een quilt die nooit zo bedoeld was vind ik haar erg mooi geworden.
Achterkant van de quilt, gemaakt met allemaal restjes.
 De pp sterren zijn weer een aantal sterren gegroeid. Als ik niet dubbel zie is dit een prima werkje om in wachtkamers van ziekenhuizen te doen. Klein genoeg om mee te nemen en zo groeit zij steeds een stukje. Ik heb nog steeds geen idee wat het wordt, of hoe groot het wordt. Als de stof voor de hekjes op is, stop is. En voorlopig kan ik daar nog rustig mee door.

Voor de “Christmas City Quilt” zijn tussendoor een paar blokken gemaakt op de borduurmachine. Komende maanden zullen daar wel meer van geborduurd worden. Ik heb nog geen foto's.

Quiltje gemaakt met de restjes die overbleven na het snijden van de blokken voor de JRP. 


 
Achterkant van de quilt hierboven.


Jelly Roll Pirouette (JRP)

De Jelly Roll Pirouette is helemaal af op het tegen zomen van de binding na. De quilt is altijd al een beetje scheef geweest, de Jelly Roll was niet helemaal goed afgesneden door de fabrikant. Met een hoop smokkelen lukte het wel om de blokken toch te gebruiken. Een prima quilt om te oefenen met mijn afstand schatten. En ik word zo vrolijk van de kleuren.


Het zonnetje schijnt hier zo waar, vast niet lang dus ik ga er snel van genieten.

Groetjes van mij,

5 opmerkingen:

Klaske zei

Fijn dat je er weer bent,Petra!

Marjan zei

Wat leuk om weer bij je te lezen, Petra! Je laat prachtige dingen zien: knap hoor, wat je allemaal gemaakt hebt ondanks de oogproblemen. Het allerbeste met het verdere herstel! Hartelijke groet,
Marjan

Lida zei

Nu hier was de zon snel verdwenen en plensde het, maar heb nu even tijd genomen om al je creaties te bewonderen en daar mijn bril boven ligt en de pc beneden zie ik ook alles dubbel, dus kan helemaal meevoelen! Sterkte met je ogen en veel plezier met je steekjes
Lida

inge zei

welkom terug! en veel succes met je oogjes, ze zijn zo belangrijk. mooi werk laat je zien!

Gerda Hartman zei

Over bijlezen gesproken ;-) Hier viel ook wat in te halen. Fijn dat je weer terug bent in blogland en zo te zien en te lezen op de juiste weg. Hoop dat alles weer goed komt en je weer naar de bee komt. Groetjes aan Ingeborg van mij.