dinsdag 28 juni 2011

Allemaal heel erg bedankt voor de reacties op mijn Civil War Diary Quilt. Hij ligt nu bij de North Sea Quilters in afwachting van het doorquilten. Het is wel gek dat ik voorlopig er niets aan hoef te doen. Ik heb me al een paar keer afgevraagd of het geen tijd werd om weer eens een CWDQ blokje te gaan maken :-) Hoezo verslaaft?

Ik heb niet veel gequilt de laatste week. Mijn hobbyhoek is opgeruimd en een hoop andere stapels die zich in huis begonnen te vormen. Wel heb ik een kraamcadeautje gemaakt voor twee nieuwe aanwinsten in de familie.


Nu eens kijken wanneer ik tijd heb om naar de quiltwinkel te gaan. Ik heb wat stofjes nodig om een ufo af te maken. Hoogtijd dat ik de X-factor klaar krijg.

maandag 13 juni 2011

Update Civil War Diary Quilt


Voorkant

Deze keer een vroege update. Er is van alles mis met mijn laptop. Een hoop programma's werken niet meer. DH is hard bezig om alles te herstellen maar voorlopig zie ik de bui al hangen en kan ik morgen niets. Voordat ik ook geen toegang meer heb tot internet, heb ik gauw deze update er alvast opgezet. Want zeg nou zelf, ik heb wel iets leuks te melden!

Mijn CWDQ is af. Echt af. Ik moet de top alleen nog strijken (ik zeg alleen nog maar met bijna 2,5 met in het vierkant ben je wel even bezig). Vandaag heb ik hem recht en op maat gesneden, donderdag heb ik een afspraak bij de Northsea Quilters. Mijn fysio en mijn schouders vinden het geen goed idee dat ik deze enorme quilt zelf ga doorquilten. Ik spreek mijn verjaardagspotje aan en laat het een keer doen. Ben zeer benieuwd. Hopelijk duurt het niet al te lang voordat ik de quilt weer terug heb.

Ik vind hem prachtig geworden en ben er zo blij mee. Alle dames van de virtuele bee heel erg bedankt. Zonder jullie was ik waarschijnlijk nog niet op de helft geweest. Ik ben zeer benieuwd wat de andere dames gedaan hebben deze maand, duim maar voor me dat ik morgen over internet beschik.


Achterkant

Streets of London


Hij pronkt al bijna een jaar aan de muur, mijn 'Streets of London' quilt maar ik kwam er nu pas achter dat ik hem nog nooit helemaal af aan jullie heb laten zien. Vandaar alsnog deze quilt. Morgen volgt de update van de Civil War Diary Quilt.

zondag 5 juni 2011

Motor rijden voor Kika



DH en DD deden niet mee maar zwaaiden ze wel uit vanaf een viaduct over de snelweg. Volgens een telling van DD waren het ruim 450 motorrijder, op weg naar de Meern. Daar werd verzameld voor een sponsorit tgv Kika. De verwachting is dat er uiteindelijk zo'n 1000 motoren in optocht naar Den Bosch zullen rijden. Ben benieuwd hoeveel het er uiteindelijk zijn geweest en hoeveel geld het heeft opgebracht.

donderdag 2 juni 2011

Alweer juni / June already

Het is al weer juni! Weet iemand waar de afgelopen weken gebleven zijn?
Het is rustig hier op het blog maar niet in huize Scrapbasket. Er werd de afgelopen weken weer druk geklust aan de buitenkant van het huis (en natuurlijk troffen wij toen regelmatig die anders zo zeldzame regendruppels) en ik werk heel hard aan mijn Civil War Diary Quilt.

June already! Is there anyone who can tell me where the last few weeks have gone too? It has been very quiet on my blog but not in my house. DH has been busy painting the outside of our house. And off course rain is very rare here these days, but he was able to catch every rain that has come done this month! I have been working very hard on my Civil War Diary Quilt.

Jammer genoeg kan ik dat niet laten zien voor de 14de. Ik ben op dit moment erg aan het doorwerken aan deze quilt, wat een lap is het intussen, en heb daarom weinig om te laten zien.
Tussendoor heb ik wel wat borduurwerkjes gemaakt op mijn zusje (mijn Brother borduurmachine). Voor een buurvrouw heb ik haar logo gedigitaliseerd en geborduurd op verschillende lapjes zodat ze die kan gebruiken op haar prachtig weefwerk. Voor vrienden die 25 jaar getrouwd zijn dit jaar heb ik handdoeken geborduurd.



Unfortunately, I can not prove that before our update on June 14. Sorry you have to wait. At this moment, I am only working on this quilt. I want it finished so I do not have much to show you on my blog. But I have been working with my embroidery machine again. I have digitalized my neighbor logo and embroidered it on several shades of fabric. Friends of us are married 25 years this year, so I made them a present too.



Vorige week was het Jane Austen Atelier ook weer heel even open. Dit keer zaten er twee dames achter de naaimachine te werken. We zijn weer een klein stukje verder gekomen. Morgen hopen we weer met z'n drieën aan de slag te kunnen.

Our Jane Austen Atelier has been open again also. Only for a short time and only with two members but we have finished a little bit more of the dresses. We hope to open the Atelier for a longer time tomorrow.