zondag 6 november 2011

Vrolijk

Vorige week kon ik op het laatste moment niet naar mijn 'Door de lens' workshop. Balen, ik loop al achter met mijn quilt door mijn oogproblemen en dan moet je ook nog een workshop dag missen. Het was nog te vroeg om te Quiltwinkel te bellen dus belde ik Helga, een medecursist met de vraag om te door te geven dat ik waarschijnlijk niet meer op tijd in Den Haag kon zijn.

Nu bleek Helga al heel wakker te zijn. Zij vertelde dat ze wist dat de zelfde cursus de dag erna ook gegeven werd en dat die cursus niet vol zat. Ik was inderdaad niet op tijd in Den Haag en belde 's middags 'Het Quilters Palet' met de vraag of ik mijn workshop de volgende dag in mocht en kon komen halen. Petra overlegde met juf Jobina en ik kon komen. Dank je wel dames voor alle medewerking. Geweldig.

Als je wilt zien wat we gedaan hebben, Petra heeft op het blog van het Quilters Palet (kliker de klik) een verslagje gezet met leuke foto's!
Waar ik ook vrolijk van werd is deze quilt gemaakt van restjes van mijn Jelly Rol Pirouette (JRP). De top is klaar maar moet wachten totdat de JRP ook klaar is. Dan pas kan ik zien of ik genoeg stof overhoud om gelijk een achterkant te kunnen maken. Na mijn workshop heb ik wel alvast een achterkant mee genomen voor de JRP. Ook al zo'n lap waar ik helemaal vrolijk van wordt. Na alle prachtige maar zachte en bedeesde CWD stofjes vind ik het erg leuk om met deze bonte en felle kleuren te werken.De linker stof en garen zijn voor de JRP quilt. De donkere stof aan de rechter is bedoeld voor de achter kant van mijn 'Door de lens' quilt en het garen is om die quilt door te stikken. Het charm pack heb ik gekocht om te gebruiken voor poppen quiltjes uit het boek 'The Civil War Sewing Circle van Kathleen Tracy'.


En dan tot slot nog iets waar ik heel blij mee was. Jullie herinneren je vast nog wel je Jane Austen jurken waar ik twee vriendinnen mee geholpen heb. Zij zijn inmiddels al weer terug van hun reis en brachten dit voor me mee: een prachtige kalender en een boek met de title 'Jane Austens's Sewing Box'. Nu komt binnenkort de stoffenserie uit met de naam 'Lately arrived from London'. Het lijkt me heel leuk om die serie te gebruiken voor wat projectjes uit het boek. 'Dank je wel meiden, het had niet gehoeven, het was al zo leuk met jullie aan de jurken te werken, maar de cadeautjes hadden niet toepasselijker kunnen zijn.'

8 opmerkingen:

inge zei

wat leuk dat je de workshop toch kon volgen! en leuke aankopen! en wat lief van de 'jurkendragers' ;-)

Klaske zei

Fijn dat je de volgende dag kon komen!Ik las het al op hun blog en dacht ik al, zou die van Petra er bij zitten...(Welke is van jou?)
Wat een mooie lap batik heb je gekocht,mmmm om te smullen..Ik ben gek op batik en al helemaal op die fel gekleurde!! fijne zondag

Lida zei

Wat een enige cadeau's! Als Jane A.fan zou ik daar ook graag mee bedankt worden, goed gekozen meiden! Je top is echt gaaf, die frisse kleuren, WOW!!
Succes met je steekjes
Lida

Guusje, zei

Wat een mooie quilt en lapjes heb je gekocht en wat geweldig dat je de workshop nog kon volgen. Mooie cadeaus hebben ze voor je meegebracht.

Evy zei

Oh jee... nu ben ik wel heel nieuwsgierig naar dat Jane Austen Sewing Box boek. Denk je dat die een keertje mee zou willen komen naar de les? :)

Johanna Zweden zei

Wat een schitterend quilt, wat mooi van kleur.
Fijn dat je cursus doorgaat.
Mooie lapjes,
Ben benieuwd naar je Jan A box
Groetjes Joke

Gerda Hartman zei

Oh, wat is die quilt leuk. Helemaal mijn smaak met die felle kleuren. Mooi aankopen heb je gedaan en neem je dat boek de volgende keer mee? Lijkt me heel leuk om even in te kijken. Mooie cadeaus! Fijne dag en sterkte met je ogen!

Caroline zei

Hoi,ik hoop dat het weer iets beter met je ogen gaat. Veel sterkte en ik geniet van al je projecten. groet Caroline