zondag 14 februari 2010

Civil War Diary Quilt Update


Furlough


The Meaning of War & Flag of Truce


Battle of Fredericksburg & Picket Lines (Zag nu net dat ik van dit blok nog even een pluisje moet verwijderen!)En dan is het al weer 14 februari. Mijn quiltdip is gelukkig voorbij. Dat blijkt nog niet echt uit mijn hoeveelheid CWDQ blokjes (ik heb er 5 gemaakt, 1 te weinig om mijn opgelopen achterstand in te halen) maar ik heb al weer twee affo’s deze maand. Mijn stadje bouwen quilt kun je twee blogjes terug bekijken en mijn laatste affo, afgebiesd tijdens de 5000 km schaatsen volgt morgen.

Ik ben begonnen aan de Civil War Diary Quilt op 10 februari 2009. Een jaar geleden dus. In het afgelopen jaar heb ik 59 blokken gemaakt en 1904 stukjes aan elkaar gezet. En meer dan 1000 stukjes geknipt want er is nog een blokje bijna klaar, misschien volgt hij later vandaag nog, en een tweede blokje ligt geknipt te wachten op de naaimachine.

Ik had trouwens deze keer niet al te veel geluk bij het maken van mijn blokken, misschien is het ook daarom bij 5 gebleven. Bij het eerste blok dat ik maakte, "Picket Lines" zat er een fout in de volgorde van naaien volgens het pp patroon. Natuurlijk zag ik dat pas toen ik klaar was en zat er een puntje wel zeer opvallend verkeerd. En natuurlijk moest ik toen alles uithalen want het ging om lapje 1 en 2 dat ik genaaid had.

Nu ben ik bezig met het blok "Misleading Dispatch". Als ik het blok in het boek bekijk vind ik het raar dat bij het gestreepte blokje links onder het eindigt met een donker driehoekje tegen een grote donkere driehoek aan. Bij alle drie de andere gestreepte bokken eindigt het boek met een wit driehoekje tegen een grote donkere driehoek aan. Ik vond dat niet mooi en heb dat veranderd. En dan zat er ook nog een fout in het pp patroon. Ze maken je het veel moeilijker dan dat noodzakelijk is.

Geknipt ligt er nog het blokje "The Fate". Als ik het blok in het boek bekijk dan klopt voor mijn gevoel de symmetrie niet. Het blok rechts onder verschilt wel heel opvallend met de andere drie blokken. Volgens mij moeten twee groen driehoekjes in het midden niet groen maar roze zijn. Ook dit heb ik veranderd maar ik moet toegeven dat het me heel wat gepuzzel heeft gekost voordat ik dit blok helemaal goed (voor mijn gevoel in elk geval) had uitgelegd.

Ik heb al de blokken van een paar mede-quiltsters bekeken maar gaan jullie mee om de rest ook te bekijken? Je vindt hun linken aan de linkerkant van mijn blog.

15 opmerkingen:

katrien zei

5 hele mooie blokken heb je erbij,vind dit tot een groot aantal in een maand.

Lida zei

Mooie blokken en wat vervelend dat het patroon niet klopt, moet dat even aantekenen en in het boek stoppen, maak ik misschien (hoop ik!) die fout niet! GroetjesdaLif

Heleen zei

5 is toch wel veel hoor! Ik maar er altijd maar 2. Je blokken zijn weer mooi en inderdaad moet je af en toe goed opletten. Die blauw met bruine vind ik helemaalte gek. Prachtig!

Gerda Hartman zei

Hoi Petra, ik moest even bij je bijlezen. Ten eerste mooie blokken er weer bij en echt 5 vind ik veel hoor, hartstikke goed. Mooie aankopen heb je gedaan op de beurs. Kon dit jaar helaas niet (auto die het ging begeven en gisteren een mooie nieuwe (tweedehands) op wezen halen bij de garage. Vond ik even belangrijker. Volgend jaar beter. En de quilt van Ingeborg. Hartstikke mooi. Geef haar mijn complimenten en groeten door. Verder wens ik je een fijne dag!

Cybele's patch zei

Mooie blokken en wat heb je er veel gemaakt. De 'fouten' in de patronen zijn vaak gemaakt met een bedoeling. Ik heb hier ooit iets over gelezen op internet, weet niet meer waar, maar sindsdien maak ik de blokken zoals ze in het boek staan.

Klaske zei

Ik ben blij dat je quiltdip weer over is want je hebt hele mooie blokes gemaakt. Fijne zondag!

Mascha zei

Wat veel blokken heb je gemaakt. Ze zijn erg mooi.
Groetjes Mascha

WilmaKuin zei

Mooie blokken heb je gemaakt!! En nog wel 5....

Erica zei

Achterstand? Op wie? Niet op mij in ieder geval want mijn score staat pas op 43. En ik ben zelfs langer bezig......

Annelies.H. zei

5 Mooie blokken dat is heel wat.
Ik vind ook de stof en de kleuren prachtig.
We zijn toch ook allemaal met ander quiltwerk bezig, en ooit komt hij af.

Groetjes van Annelies.H.

Rina zei

Wat een actie zeg. En dan een quiltdipje? Je blokken worden erg mooi. Ik ben blij dat ik niet heb bijgehouden hoeveel stukjes ik tot nu toe gepatcht heb voor deze quilt. Ik zou er tureluurs van worden. Sterkte met de volgende blokken.

Inge Slaats zei

Zo hé, maar liefst 5 blokjes en zulke mooie!
Je nieuwe stoffen uit Rijswijk zijn ook prachtig.

inge zei

heerlijke mooie blokjes!

Guusje, zei

Ik vind dat je er veel hebt gemaakt. De zesde halo je volgende maand wel weer in. Ze zijn in ieder geval allemaal erg mooi geworden. De fouten zijn mij nog niet opgevallen jmaar dat komt vast omdat ik nog lang zover niet ben.

Fijne avond.

nadia zei

Jij bent inderdaad weer uit je quiltdip...5 prachtige blokken deze maand! Goed hoor!