vrijdag 27 december 2019

Canterbury en een klein quiltje

Begin december zijn wij een paar dagen naar Canterbury geweest. Nog niet zo druk en al volop in Kerstsfeer. We bofte heel erg met het weer, niet veel zon maar ook bijna geen regen.
 De Kathedraal van Canterbury van buiten en vanbinnen. De kerk stond in de steigers, je kon goed zien welke beelden al gerestaureerd of zelfs vervangen waren en welke nog niet. Onderste foto is van de kapel in de crypte onder de kerk. De straten waren prachtig versiert en dat viel extra op omdat het in Engeland nog vroeger donker was dan bij ons op dat moment.
Een Harry Potter winkel met in de etalage het schaakspel uit het eerste boek. Ik hou niet van schaken maar het spel was prachtig om te zien.

Kerstmarkt.


Al jaren ben ik in het bezit van een Kerststal met beren figuren er in. Op dit moment is DD bezig met het verzamelen van eigen Kerstversiering. Zij klaagde dat ze niet kon slagen voor een Kerststal dat ze mooi vond. Puur bij toeval vond ik op Markt.plaats de stal, Maria, Jozef en Kind en bij het ophalen ook nog één van de engelen. Mijn stal is veel uitgebreider, maar je moet ergens beginnen toch? De belangrijkste figuren zitten er bij. Bij de stal die ik nu kocht zat ook het originele quiltje om de de figuren in de stal op te zetten. Een geprint quiltje, een quiltster zeer onwaardig :-) . Een paar dagen voor Kerst heb ik snel een klein quiltje gemaakt (net zo als ik lang geleden al voor mijn stal deed) voor in de stal van DD. Zij was er dolblij mee toen ze deze pakjes onder de boom vond.


2 opmerkingen:

Marjan zei

Prachtige stad, Canterbury! Zeker in kerstsfeer! Geweldig mooi, dat kleine quiltje...

Gerda Hartman zei

Heerlijk Petra er even tussenuit. Hier is Engeland ook al weer geboekt voor volgend jaar. Schattig quiltje. Fijne jaarwisseling.