zaterdag 23 november 2019

Uithaal werk, leuke lapjes en een quilt die gebruikt wordt.

Dacht ik te gaan werken aan een project met snel resultaat, ik heb nog een quilt gedubbeld klaar liggen om door te quilten. Mijn naaimachine is recent naar de dokter geweest en zou dat weer helemaal goed aan moeten kunnen. In mijn voorraad had ik precies de juiste kleur garen liggen. Het plan was goed maar de uitvoering niet. Nadat ik zo'n baan of 5 had gestikt kwam ik tot de conclusie dat ik het echt niet mooi ging vinden, als ik er mee door gegaan was, was de quilt in een hoek beland en nooit meer gebruikt. 

Diep adem gehaald en zo'n 12 meter achteruit genaaid. Alles is inmiddels uitgehaald en ik heb een nieuw plan om door te quilten. Ik kan dan iets minder dicht op elkaar quilten als dat ik eigenlijk van plan was maar het eindresultaat is veel meer naar mijn zin. 



Overschot van een losbandig leven, sorry, het overschot van 12 meter achteruit naaien.



Van de zomer bezocht ik Brielle en kwam daar deze quiltwinkel tegen. De winkel was niet groot maar had wel leuke stofjes.



Voor een project in mijn hoofd ben ik al een paar jaar lang stofjes met plaatjes aan het sparen. In Brielle nam ik onder andere Peter Pan stof mee. Tijdens mijn eerste vakantie zonder ouders bezocht ik het huis van J.M. Barrie, de schrijver van Peter Pan, in Kirriemuir (Schotland). Een lapje met een herinnering dus.


Dit lapje kocht ik ook in Brielle, ik was er zelf helemaal weg van.


Deze en de volgende lapjes kocht ik via het internet met het zelfde idee in gedachten



De lapjes zijn gekocht bij Aztec Rose. Jammer dat die niet meer in Zwijndrecht zitten.


Van dit stofje ben ik helemaal weg. Een ongebruikelijke kleur en zo'n leuk plaatje.


Kennen jullie deze nog? Mijn babyquilt "TeamBlue", ik maakte hem in november 2017 af voor een jongetje dat in januari 2018 geboren werd. Ik koos voor Peter Pan stof omdat ik wist dat de moeder in spe gek was op alles uit het Verenigd Koninkrijk.


De moeder van de nu geen baby meer, stuurde mij van de week deze foto. De ontvanger is gek op Pieter Konijn en gelukkig heeft hij er een bijpassend dekentje bij. Altijd heel erg fijn om te horen dat je maaksels goed gebruikt worden. Fijne zondag alvast allemaal!!

3 opmerkingen:

Gerda Hartman zei

Jammer van je werk, maar ik zou het ook uit halen. Mooie lapjes, sommige liggen hier ook in de kast! Fijn weekend verder.

Conny's-blog zei

Wat een werk he dat uithalen, maar komt vast goed.
Mooie lapjes allemaal zeg en leuk dat je quilt zo gebruikt word toch........liefs.Conny

Marjan zei

Dapper en verstandig om het dan uit te halen... zou ik ook doen. Wat een leuke lapjes! Geweldig om te zien dat je quilt zo op zijn plaats is.