zondag 31 maart 2019

Workshop en voortgang

Gisteren samen met een vriendin naar de nieuwe locatie van het Quilters Palet geweest voor een workhop door Ineke Vaillant. We hadden ons opgeven voor de workshop Colour Explosion, of te wel Vuurwerk zo als ik hem al gedoopt heb. Het vinden van het gebouw waarin zich het Quilters Palet nu bevindt was niet moeilijk maar door alle werkzaamheden voor, achter en naast het gebouw was het nog niet zo makkelijk om de parkeerplaats en de ingang te vinden. Hier in waren we niet de enige, er was zelfs een cursist ietsjes te laat, ze had half Den Haag gezien. Per mail hadden we een keurige route beschrijving ontvangen maar de situatie verandert soms per dag. Ik kende Ineke alleen van foto's en verslagen van midweken op Texel op blogs maar het werd een hele gezellige, informatieve en leerzame middag. We ontvingen het patroon, veel uitleg en een foto van het werkstuk zo dat we thuis goed verder kunnen. 

Het was alleen maar goed dat ik nog niet met de stof waarmee ik wil gaan werken begonnen ben. Het lampje van mijn naaimachine was onderweg kapot gegaan en daardoor zag ik de lijntje op mijn foundation piecing niet zo goed bij het naaien van de zwarte stof. Als of ik nog nooit deze techniek gedaan had kwam ik tot 3 keer toe een stukje te kort.😒. Achteruit naaien dus.
Hier nog twee details van Ineke haar werkstuk
Verder heb ik afgelopen maand, langzaam maar zeker weer gewerkt aan mijn Kim McLean blokken. Ik heb inmiddels 7 blokken helemaal af, nog 17 te gaan. (Plus het op maat snijden.)

In april ga ik gewoon ijverig verder met de Kim McLean. Het gaat niet snel, op dit moment al helemaal niet met mijn hand, maar ik ben zo verlieft op deze quilt en het resultaat.

2 opmerkingen:

Gerda Hartman zei

Zietver prachtig uit Petra. Benieuwd naar de jouwe. Oh balen, sterkte met je hand.

Marjan zei

Dat is een mooi patroon zeg... Sterkte met je hand!