zondag 10 december 2017

It is starting to look a lot like Christmas, Let is snow let it snow.........


Een beetje slechte timing deze sneeuw😊, we wilden vandaag DH verjaardag vieren. We hebben al een aantal afzeggingen, heel begrijpelijk maar wij hebben hierdoor (waarschijnlijk) voor de hele week al te eten en we gaan het gebak ook
maar naar wat buren brengen. 😉


Ik heb de afgelopen dagen niet veel aan patchen gedaan maar wel achter de borduurmachine gezeten voor een aantal leuke Kerstprojecten. Het leukste is nog niet helemaal af, daar volgt later nog een foto van. Deze vilten cookies zijn erg leuk geworden. En ja ik weet dat het er een te weinig is, die komt van de week nog. Mijn viltvoorraad was op.


 Zo ziet het er uit met de lichtslinger met cookie cutters.


Deze maakte ik een paar jaar geleden op de borduurmachine (Free Standing Lace). Ik heb er nog veel meer maar deze set ga ik op verzoek van een vriendin nog een keer maken, nu voor haar.


De bedden zijn voorzien van de Kerstquilt. Met de opmerking van DD in mijn achterhoofd ("Mama jij voorziet alleen de quilts die je voor andere maakt van een label") heb ik de bovenste 2 quilts maar snel van een label voorzien. Het erge was dat ze allang geborduurd klaar lagen. Ik ben een groot voorstander van quilts voorzien van een label maar ik wil altijd zo snel door aan andere projecten dat dat er nu net vaak bij in schiet.


De Kerstquilt van DD. Deze quilt heeft een paar jaar geleden bij een tentoonstelling van de Schapenkop in Nieuwpoort gehangen en was dus al voorzien van een label.De Kerstboom is ook net opgezet door DD en mijzelf. Voor zo'n werkje vind ze het helemaal niet erg om uit haar studentenflat naar huis te komen. Wij geven elkaar cadeautjes op Kerstavond dus in de loop van de week verschijnen er steeds meer pakjes onder de boom maar voorlopig ligt er nog niks.
Dit Kerstalletje is al ruim 20 jaar oud maar ik blijf het zo leuk vinden.


Met de Star of Wonder Quilt er boven die ook het Kerstverhaal verteld.Vroeger (wat klink ik oud), in de tijd dat mijn handen nog deden wat ze moesten doen, borduurde ik deze merklap voor de Kerst. Tegenwoordig waag ik mij niet meer aan een borduurnaald. Het meeste patch en quiltwerk gaat op de naaimachine en borduren doe ik met de borduurmachine.
 Volgens mij kwam het patroon voor deze merklap uit een zeer gemiste Ariadne.

Dit zijn de laatste 2 van de Kerstversieringen die ik wil laten zien. De krans heb ik op de borduurmachine gemaakt. Elk jaar denk ik dat dit het laatste jaar is dat ik hem op kan hangen maar steeds weer komt hij toch nog heel uit de doos met Kerstversieringen.

Geniet van de sneeuw en deze tijd. Als je nog naar buiten moet doe voorzichtig en voor wie in de buurt is, er is hier meer dan genoeg gebak.1 opmerking:

Gerda Hartman zei

Ziet er heel gezellig uit Petra. Jij ook gefeliciteerd met je man. Hier ook een witte wereld. Fijne zondag nog.