donderdag 12 september 2013

Vitamine Q inname

Volgens het ziekenhuis had ik eerst een ernstig te kort aan vitamine B12 en later bleek ik een nog veel ernstiger te kort te hebben aan vitamine D. Je vraagt je dan af wat het volgende te kort is. En als quiltster moet je natuurlijk zorgen dat dat geen vitamine Q wordt. Een te kort aan deze vitamine is niet te traceren in het bloed, wordt nog minder serieus genomen door de meeste artsen als een vitamine B12 maar kent heel veel, hele vervelende afkick achtige verschijnselen. Hoogtijd dus om te zorgen dat aan deze vitamine geen te kort ontstaat :-) Gelukkig werkte Evy en Petra van het Quilters Palet heel erg mee. De enige bekende medicatie om een vitamine Q te kort aan te vullen was daar in de aanbieding.Ik heb besloten dat mijn EPP sterretjes niet groter gaan worden als maximaal 1,50 m bij 1,50 m. Het maken er van ben ik nog lang niet zat maar ik heb al een flink aantal grote quilts op bed en op de plank liggen. Aan de muur hangt, op de kersttijd na, eigenlijk altijd dezelfde quilt. Hoogtijd dus om daar eens wat nieuws voor af te maken. De bruin/oranje stof is om een border rond de sterren te maken en de groene stof is voor de achterkant.

 
Hier zie je hoe de borders er uit gaan zien.


 Dit is een stofje van French General. Altijd een favoriet. In mijn kast ligt voldoende stof om een top (hidden stars) te gaan maken. Dit stofje kan dan mooi de achterkant vormen.
Het rode lapje is, dat zal jullie niet verrassen voor mijn Nearly Insane quilt. Het rechter lapje is een verwennerijtje. Ik vond het gewoon mooi. Zelden koop ik stof waar ik op dat moment geen bestemming voor heb maar uitzonderingen moeten soms gemaakt worden. Meestal gebruik ik om te stikken microtex naalden # 70. Jammer genoeg waren die op in de winkel. Bij mij in het dorp kan ik ze wel kopen maar dan krijg ik een doosje met daar in ook dikte 60 en 80. Ik heb al heel wat doosjes liggen waar alleen dikte 70 uit verdwenen is. Als alternatief voor de microtex naalden nam ik een doosje van deze naalden mee; ik ga ze van de week uitproberen.

Als jullie ook een vitamine Q willen voorkomen. De medicatie daarvoor is ook morgen nog in de aanbieding in Den Haag.

4 opmerkingen:

inge zei

wat heb je leuke stoffen gescoord! jammer dat den haag zo ver van poperinge ligt!

Klaske zei

Die vitamine q is snel aan te vullen, sneller dan de B12 en D.
Je hebt het mooi aangevult hoor, vooral die rode!!Fijn weekend Petra

Gerda Hartman zei

Wat een prachtige aankopen. Ben heel benieuwd hoe je quilt er straks uit gaat zien. Fijn weekend.

Marjan zei

Wat een mooie stoffen! Met die vitamine Q zit het dus wel goed bij jou... Beterschap met de andere vitamientjes!