vrijdag 22 februari 2013

Nearly Insane tweede update

En toen was het al weer tijd voor de maandelijkse update. Mijn doel is elke maand 4 blokjes te maken, de rest van de tijd werk ik aan mijn 'Door de lens Quilt'. Ik heb deze maand vrij veel tijd nodig gehad aan het vierde blokje. Een geweldig blok maar wel met 159 stukjes! Daardoor heb ik niet veel tijd gehad voor mijn andere quilt, voor mijn gevoel kan het nog lang geen 22 februari zijn! Ik heb gezien dat de volgende vier blokjes redelijke simpele zijn, hopelijk kan ik dan dus ook een hoop doen aan de lens quilt.


 De NI zijn wel verslavend. Toen ik de 4 klaar had ben ik gelijk begonnen aan het voorbereiden van de volgende 4. Patroontjes gemaakt en stoffen uitgezocht. Ik vind dit een leuke quilt en ik ben heel erg blij met mijn stof keuze tot nu toe. Ik ben wel blij dat niet elk blokje uit zoveel stukjes bestaat.
Toen dit blok klaar was was ik wel heel opgelucht dat het blok nog steeds de juiste afmetingen had. Ik kan me een blok uit de Civil War Diary Quilt herinneren dat uit minder blokjes dan deze bestond maar wel uit ook heel veel driehoekjes. Ondanks dat alle lijntjes tot op de mm nauwkeurig op elkaar gestikt waren trokken alle naden zo dat het blok uiteindelijk toch wat aan de krappe kant was. Heel veel persen met de strijkbout en wat getrek leverde uiteindelijk wel de juiste maat op; maar dat was bij dit blok dus helemaal niet nodig.

Alvast allemaal een fijn weekend!

8 opmerkingen:

inge zei

jij hebt al een kuitenbreker achter de rug, zo'n moeilijk blok! zo mooi! leuke productie!

katrien zei

Mooie blokjes heb je gemaakt

Lida zei

Prachtige blokken heb je gemaakt en mooie kleuren!
Groetjes
Lida

Gerda Hartman zei

Prachtige blokken zeg. Petje af! Zie ik je dinsdag?

Guusje, zei

Wat een mooie blokken heb je gemaakt. Ik kan me voorstellen dat de laatste veel werk was ik denk erover om deze volgende maand te gaan maken.

Hilde zei

Mooie blokken, er is inderdaad veel verschil tussen de blokken, soms vraagt het veel geduld!

Klaske zei

Ze zien er prachtig uit Petra!! Ennuuuh wel tijd voor je lensquilt uittrekken hoor, het is zo'n zalig gevoel als ie af is ;-))
Fijn weekend

Marjan zei

Ooh, wat mooi, Petra! Prachtige blokken, prachtige kleuren... En complimenten voor het blok met de 159 stukjes: wat een prestatie! Veel plezier weer met de volgende blokken!