zondag 21 oktober 2012

Back in town

Evy en Petra van het Quilters Palet hebben hun blog overgebracht naar Blogger. Ze waren zo lief om mij in hun lijst met blogs te vermelden. Ik was vereerd maar vond dat de mededeling onder mijn blog, dat ik al meer dan twee maanden niks gepost had een beetje beschamend. Daar moest hoognodig verandering in komen.

De laatste maanden heb ik niet veel gedaan op quilt gebied. Of het opruimen en sorteren van je werkhoek moet meetellen. :-) Deze keer zit niet mijn gezondheid in de weg maar de gezondheid van DD. Na maanden zoeken weten we eindelijk wat er mis met haar is, en sinds vorige week hebben we ook zwart op wit wat de juiste behandel methode is. Als het goed is gaat het herstel nu inzetten maar het zal nog lange tijd vragen voordat ze de oude is.

Afgelopen week ben ik een paar dagen in York en omgeving geweest. Natuurlijk bracht ik een bezoek aan
het Quilt Museum. Een prachtig gebouw in een mooie omgeving maar het museum viel mij tegen. Er was een tentoonstelling van een moderne quiltster en ik zag het vakmanschap maar de quilts zelf waren "not my cup of tea". Ook was de tentoonstelling rommelig. Er stond nergens een titel of een nummer bij, in de catalogus die je kreeg waren de werken niet afgebeeld in de volgorde van de tentoonstelling en op het losse formulier dat je kreeg raakte je de draad steeds kwijt omdat daar alleen titels opstonden.

Ik had gehoopt dat ik een hoop oude Engelse quilts zou zien maar daarover was alleen iets te zien in een klein kamertje. De enige oude quilt die daar hing (eigenlijk een patchwork deken want er was geen tussen vulling en geen quiltwerk), was een replica. Er was ook een kamer met hele grote whole cloth quilts, prachtig door gequilt. Elk steekje even groot, of beter even klein, als het vorige. Jammer genoeg waren de quilts van satijn gemaakt. Dat glimt nog al en na de behandeling aan mijn ogen kan ik dat niet goed zien. Foto's maken was absoluut verboden dus jullie zullen het moeten doen met een foto van de wegwijzer naar het museum.

Als ik de volgende keer in York ben zal ik wel terug gaan, want nu vond ik de tentoonstelling niet veel, maar wie weet wat ze de volgende keer hebben. Ik hoop op een tentoonstelling met heel veel oude heritage quilts.

3 opmerkingen:

Evy en Petra zei

Ah, leuk dat je er weer bent! Hopenlijk gaat het met DD snel weer beter, we duimen mee.

Klaske zei

Wat jammer dat de tentoonstelling tegen viel, maar volgende keer beter!!
Ik hoop dat het snel weer beter gaat met DD. Fijne zondag

Johanna Zweden zei

O je bent in York geweest, wat een leuke stad hè. The Shambles,
ja heb fijne herinneringen aan mijn woontijd in de UK en mis het elke dag nog!

Ja helaas het quilt museum is klein!

Fijne zondag gr joke