maandag 14 februari 2011

Civil War Diary Quilt Update

Allereerst heel erg bedankt voor alle beterschapwensen. Het gaat langzaam beter met me maar ik ben er jammer genoeg nog lang niet. Gevolg was dat ik afgelopen weekend ook niet mee geweest ben naar de beurs. Gelukkig lieten een hoop van jullie, Lida bijvoorbeeld, mij mee genieten door uitgebreide verslagen op internet te zetten. Gelukkig had ik niks (echt) nodig, jammer van de quilts die ik nu niet live heb kunnen bekijken, volgend jaar maar weer op nieuw proberen. Hoe erg ik het ook vond om niet te gaan, het was een hele juiste beslissing.

Door al het hoesten en proesten heb ik de afgelopen maand niet veel creatiefs gedaan. Vandaag is het al weer de 14de van de maand, tijd voor een Civil War Diary Quilt update. Afgelopen maand heb ik er niets aan gedaan wat blokken naaien betreft. Ik heb wel heel hard gerekend hoeveel blokken ik nu echt nodig heb als ik de quilt straks op bed wil kunnen neer leggen. En nog een keer gerekend, en nog een keer door DH laten narekenen. Het lijkt er op dat ik er qua blokken bijna ben.

Gisteren heb ik sashings genaaid en de eerste rij van de quilt aan elkaar gezet. Wat een leuk gezicht is dat, je quilt krijgt opeens echt vorm. De afgelopen maand heb ik wel sashings gesneden, de komende tijd wordt het dus vooral biezen naaien. Niet het leukste werk maar dan had ik maar eerder moeten beginnen :-)


De foto is wat donker maar mijn camera wilde niet meer bijlichten.Detail van de eerste rij.De afgelopen weken heb ik wel steeds een paar steken aan mijn hexjes gedaan. Dat is een makkelijk werkje wat ik in mijn tas kan stoppen en in wachtkamers in het ziekenhuis kan doen. Bovendien kun je er niet veel fout aan doen en dat was een bijkomend voordeel met mijn verkouden hoofd en lijf. Het werd hoogtijd om sterretjes aan elkaar te gaan zetten omdat ik een gebrek aan kartonnetjes heb. Ik kan nu een flink aantal gaan verwijderen en opnieuw gebruiken. Nieuwe kopen of printen en knippen wil ik niet om mijn handen te sparen. Voor een tussendoorwerkje zonder vastomlijnd eindplan vind ik dat het resultaat er mag zijn.
DH en dochter gingen naar vrienden in Tilburg. Mij lieten ze hoestend en proestend thuis. Samen bezochten ze Quilt- en Borduuratelier Serendipity. Daar werden de volgende blauwe stofjes gekocht om als ondergrond verwerkt te worden in mijn "Welcome to the Northpole" quilt. Ik had gehoopdt op de beurs ook een kijkje bij deze winkel te kunnen nemen, ze stonden op de deelnemerslijst. Nu moet het nog even wachten tot dat ik weer in Tilburg ben. Met de stofjes was ik erg blij. Dank jullie wel, ze zullen goed van pas komen.Ga je mee kijken wat mijn mede-blogsters gedaan hebben deze maand?

9 opmerkingen:

Gerda Hartman zei

Petra, wat fijn dat je weer aan het opknappen bent. Heb je dinsdag gemist. Maar dat had Ingeborg vast al doorgegeven. Mooi wordt ie zo. Ik heb soortgelijke stof voor de sashings! Wat worden je hexjes leuk. Heerlijk werkje. Beterschap verder. Hoop dat je er de volgende keer weer bij bent.

Lida zei

Wauw wat een gaaf gezicht die blokken zo mooi aan elkaar! Ik denk er hard over om ook maar eens aan de sashings te beginnen en dan ook meteen de dwarsbiezen er tussen te zetten, ga toch geen cornerstones gebruiken en dan komt het grote peuteren om alle papiertjes erachter weg te halen! Maar ik hoop dat je nu snel gaat opknappen en als je nog wat foto's wil zien, mijn album staat al op de site, maar er moeten nog wat foto's bijkomen hoor, die hoop ik vandaag erop te krijgen! Sterkte en nog een fijne Valentijnsdag en geniet maar van je mooie lapjes!! Groetjes
Lida

Johanna Zweden zei

Fijn te horen dat je weer opgeknapt bent.
Mooi zo die blokken aan elkaar,
Mooi je stofjes
Wat is hexje quiltje enig
Happy Valentine
Groetjes Joke

Klaske zei

Blij te horen dat het weer wat beter gaat!! Wel jammer dat je niet naar de beurs kon, maar die blauwe lapjes die je DH en DD mee hebben genomen zijn eeeerg leuk!!
Je sterretjes worden mooi Petra!!Dat is oook een leuk tussendoortje..

Erica zei

Leuk zo'n hele rij aan elkaar. Ik ga ook maar eens beginnen aan de sashings....Fijn dat je je weer wat beter voelt!

inge zei

fijn dat je weer beter bent! ik vind het ook zo leuk om al wat te gaan afwerken, een paar blokken aan elkaar zetten

Inge Slaats zei

Mooie dingen laat je zien. Prachtig zo'n rijtje CWD-blokken.
Fijn dat je je weer wat beter voelt!

Guusje, zei

Mooi zo de blokken aan elkaar, het zijn prachtige kleuren die je gebruikt. Goed te lezen dat het steeds beter met je gaat jammer dat je niet naar de beurs kon. De blauwe lapjes zijn erg mooi.

Erica zei

Dat schiet toch al lekker op zo! Ik ben ook maar vast aan het minder leuke sashings-naaien begonnen....