zaterdag 14 augustus 2010

Geen CWDQ deze maand maar wel........

Allereerst heel erg bedankt voor alle beterschapwensen. Het gaat gelukkig weer wat beter op het gezondheidsgebied maar het blijft een wankel evenwicht. Rustig aan en me niet te druk maken.

Het is alweer de 14de van de maand en deze maand heb ik echt niets op het gebied van de CWDQ te laten zien. Ik werd van de week nog wel gewaarschuwd op Gerda's blog dat het weer bijna zover was maar....... dat heeft er alleen voor gezorgd dat ik nieuwe blokken aan het voorbereiden ben. Ik was echt overal door heen, moest nieuwe patroontjes tekenen en stofjes knippen. Voor volgende maand dus. Gelukkig blijven er nog genoeg andere over, ik heb in elk geval al gezien dat Gerda wel een update heeft. De websites van de andere dames kun je in de lijst aan de zijkant vinden.

Wij zijn de afgelopen vier weken lekker op vakantie geweest maar toen mocht mijn machine niet mee. Nu kan ik door handproblemen niet echt veel met de hand patchen maar English Paper Piecing gaat wel. In de vakantie heb ik heerlijk in te tuin zitten werken, in de zon onder een parasol, drankje en hapje bij de hand. Nu we weer thuis zijn zal het minder snel gaan omdat ik me weer met de "normale" projecten bezig ga houden, maar dit werkje is ideaal om lange wachttijden in het ziekenhuis door te komen. En zal als gewoonlijk de laatste tijd, staan er al weer heel wat afspraken voor zulke ochtenden in de agenda. :-(


Afbeelding toevoegen
De sterren kunnen nog niet aan elkaar. Ik wil er eerst nog wat meer hebben om beter de kleuren te kunnen verdelen en iemand wil in verschillende stadia van de quilt foto's maken (passend in een serie met als thema "van chaos naar geordend").


In de vakantie had ik dit boek bij me, "Quilt Romantiek" van Kaffe Fassett. Net voordat wij weg gingen mee genomen uit de bibliotheek. Ik had er niet in gekeken, alleen op de titel heb ik het snel gepakt. Zo vaak zijn deze boeken niet voorradig in de bibliotheek, zonder dat er een reservering en een lange wachttijd aan vooraf gegaan zijn. Het boek bleek voorzien te zijn van foto's gemaakt in Portmeirion in het noorden van Wales (UK).

Het zorgde voor heel veel herkenning want hier ben ik bijna 20 jaar geleden ook eens geweest. Nu moet ik heel eerlijk zijn en vertellen dat ik het toen niet zo geweldig vond. Het viel heel erg tegen na de enthousiaste beschrijving die een collega er over gegeven had. Ik vond het er erg toeristisch en zo druk maar ik vond vooral dat het dorp niet paste in de omgeving. Voor mij was het meer een Italiaans stadje en helemaal niet op zijn plaats in de natuur van Wales. Maar de foto's met quilts die hier gemaakt zijn, vind ik prachtig. De quilts zijn hier zo op hun plaats en van hordes toeristen zie je niks op de foto's. De quilts zelf zijn ook prachtig en de werkbeschrijvingen zijn duidelijk. Hoewel er eigenlijk nog zoveel op mijn wim-lijstje staat denk ik toch dat ik dit boek ga kopen en er 1 (of 2, of 3) quilt(s) op mijn wim-lijstje komen. Voor het geval dat ik eens een keer niets weet om te gaan maken :-)

12 opmerkingen:

Carin zei

Wat een mooie sterren heb je gemaakt, ik vind die kleuren die je gebruikt erg mooi. Ik heb ook even naar je CWD blokken uit vorige berichtjes gekeken en ook van die spreken de kleuren die jij gebruikt heb me enorm aan !!

Erica zei

Het zijn mooie sterren. Ik had je update van vorige maand gemist maar ik heb gezien dat je toen veel en mooie blokken voor de Civil War Quilt hebt gemaakt.

Katrien zei

Leuk hoor die sterretjes.

Gerda Hartman zei

Prachtig die sterren. Jammer dat het met de gezondheid weer niet wil lukken. Ik vind het zo sneu voor je, want je bent al zo lang aan het tobben. We hopen op betere tijden voor je. Doe je de groetjes aan Ingeborg van me. Fijn weekend verder en beterschap!

Yvonne aka sommeke zei

Toch mooie sterren!
En bij volgende CWD update heb jij vast weer wat te showen.
Doe maar rustig op je eigen tempo!

Mascha zei

Deze sterren zijn ook prachtig om te zien.
Groetjes Mascha

inge zei

dat english paperpiecen wil ik ook nog wel eens gaan doen, en hoe meer ik er van zie verschijnen, hoe meer zin ik krijg!

Inge Slaats zei

Wat een prachtige sterretjes, Petra. Ach en die CWD wacht wel hoor, we "moeten" niet elke maand iets laten zien hè.

Fijn weekend,
Inge

Heleen zei

Wel geen update maar wel een zalig logje om te lezen! Ook goed hoor! en volgende maand komen we gewoon kijken of je wel weer een update hebt.

Klaske zei

Wat worden je sterretjes mooi!!!Goed idee om even te wachten met het aan elkaar naaien, dan kun je nog wat schuiven!!!
En die CWblokken, die komen wel weer hoor, ik heb er ook niet één gemaakt.....Groetjes Klaske

Johanna Zweden zei

Naar om te lezen dat ook jou gezondheid niet je van het is, ik wens je beterschap toe, en een stevige knuffel, zullen we even naast elkaar gaan liggen, dan hebben we wat te praten, en dan knappen we sneller op.!
Ja de 14de het gaat snel, ik doe ook even niet meer mee.
Mooi je sterren.
Liefs Joke

Johanna Zweden zei

Hallo lieverd.
Hoe is het nu met je!!
Hoop dat die gezondheid van jou nu ook eens de goed kant opgaat! we kunnen elkaar de hand geven, maar niet de moed opgeven hoor lieverd, elke dag een nieuwe dag en dan kijken wat je kan, zo doe ik het ook op het moment.
Wou alleen dat ik even naast je woonden, konden we elkaar even een steuntje in de rug geven.
Schitterend die sterretjes.
Liefs en knuf Joke