zondag 14 maart 2010

Alweer een update voor de Civil War Diary Quilt

Goedemorgen allemaal. Ik ben een beetje afwezig geweest op het web maar ik heb niet stil gezeten. Ondanks klussen en een grote schoonmaak/opruiming in huis heb ik ook ijverig achter de naaimachine gezeten. Deze maand is het gelukt om 8 blokjes te maken waar ik erg blij mee ben. De teller staat nu op 68 blokken klaar (ja Evy, sinds dat ik Helga's quilt af heb gezien ga ik steeds sneller door!).

Het bleken wel (bijna) allemaal blokjes te zijn met heel veel stukjes. Een blokje had zelfs 100 stukjes op 15 vierkanten cm! Ik had even het idee dat ik per ongeluk verder was gegaan uit het “Nearly Insane” boek. Waarop mijn DD droog opmerkte: “Maar mama, dat boek heb je toch nog helemaal niet?” Inderdaad het waren gewoon CWDQ blokken. Er ligt nu nog een blok geknipt klaar van 81 stukjes maar daarna wordt het weer wat rustiger met de stukjes. Dus volgende maand vast weer een flink aantal blokken klaar, hoop ik.


Telefram en Dan Littlefield

Het onderste blok is echt naar mijn zin geworden. Ik ben erg weg van het blauwe stofje en alle puntjes lopen keurig door!Soldier's Box en Catherine Island


Taking Charge of the School en The Fate
Voor mijn gevoel klopte de symmetrie in het blok 'The Fate' niet. Het was een heel gepuzzel maar nu heb ik het blok kloppend (voor mij in elk geval). Rechts onder zat het probleem.


Nurse en President Lincoln's Proclamation
Het blok 'President Lincoln's Proclamation' bevat precies honderd stukjes maar was niet moeilijk om te maken.

Ik ben verder heel ijverig aan het naaien voor mijn DD. Ze wil eind maart graag naar de Elf Fantasy Fair. En dan het liefst in een mooie elfenjurk. Gelukkig helpt ze ijverig mee, want een lange jurk en onderrok voor een dame van 1.70 vraagt wat werk. We hebben voor het bovenstuk van de jurk een proefmodel gemaakt dat gelukkig heel goed bleek te passen (wat eigenlijk helemaal niet kon als je de maattabel bij het patroon vergeleek met de maten van DD).

Fijne zondag allemaal. Ik ga bij mijn mede-quiltsters kijken en dan kruip ik lekker achter de naaimachine.

14 opmerkingen:

Klaske zei

Jij hebt inderdaad niet stil gezeten!! Mooie blokjes hoor! Veel succes met het maken van de jurk, mijn dochter wil jammer genoeg geen zelf gemaakte kleren meer, maar misschien ooit nog eens....Fijne zondag!

inge zei

wat heb je veel prachtige blokjes gemaakt! mooi!

Katrien zei

Amaai, 8 blokjes das heel wat.Mooie blokjes hoor en ja er zitten er wel tussen waarvan je denkt dat het NI is.

Mascha zei

Je bent druk bezig geweest. Schitterende blokken.
Groetjes Mascha

Erica zei

Mooi, mooi! Prachtige blokken heb je gemaakt. Echt 100 stukjes? Pfoe, kan/moet ik me geestelijk even op voorbereiden, LOL

Inge Slaats zei

jij hebt inderdaad niet stil gezeten! Prachtblokken zijn het, stuk voor stuk.
Fijne zondag verder!

Anita zei

Prachtige blokken heb je gemaakt. Ik denk dat de achterstand nu wel weg is. Zet je nog een foto van de elfenjurk op je blog?

Lida zei

Mooie blokken en zoveel! Gaaf hoor! Je zou het op het eerste gezicht soms niet zeggen dat er zoveel stukjes in een blok zitten! Nog een fijne zondag, groetjes
Lida

Johanna Zweden zei

Wat schitterend je blokken, wat lopen ze allemaal mooi door op naad, wouw, kom bij jou in de leer.
ook mooie kleuren.
Be onder de indruk.
Groetjes Joke
PS heb er nu 40 gemaakt.

Annelies.H. zei

Gaaf zijn je blokken en wat een productie.
Je bent nu ongeveer op de helft, even snel berekend.

Groetjes Annelies.

Guusje, zei

Wat een mooie blokken en wat veel en dan 100 stukjes ja kan me voorstellen dat je dacht dat je met de NI bezig was. En dan al zoveel af je gaat als een speer.

Heleen zei

Tjonge jonge wat een productie!!!En de ene nog mooier als de andere. als quiltdipjes tot zulke dingen lijden dan vind ik het toch niet zo erg mijn quiltdipje en ben benieuwd wat over een paar maanden mijn produktie is ;-)

Gerda Hartman zei

Prachtige blokken Petra en zo veel. Ben heel benieuwd naar de jurk van je dochter. Die wil je vast ook wel showen als ie klaar is.

nadia zei

Wow,hier staat de turbo aan...Prachtige blokken heb je voor deze maand gemaakt! groetjes, Nadia