vrijdag 29 december 2017

Terugkijken

Zo aan het einde van het jaar is het leuk om terug te kijken wat ik op handwerkgebied allemaal gedaan heb in het afgelopen jaar, al was 2017 wat betreft tijd voor hobby's geen geweldig jaar. Ik heb het vreselijk druk gehad met van alles maar niet zo erg met mijn 2 hobby's quilten en lezen.
 
Een groot deel van de eerste helft van 2017 was ik samen met een quiltvriendin druk bezig met het maken van de kostuums voor een voorstelling van het orkest van de "kleintjes" en de kinderen van de cursus AMV (Algemene Muzikale Vorming) van de muziekschool in ons dorp. Zo leuk om te doen en uiteindelijk was de voorstelling een groot succes maar om mijn handen niet te overbelasten (een terugkerend probleem bij mij) heb ik aan patchen en quilten weinig gedaan. Bij het vorige project voor de muziekschool heb ik dat wel gedaan en daar heb ik van geleerd. Niet doen dus.

Toch was het geen slecht jaar op het gebied van Quilten. In februari was de Hufflepuff quilt klaar die ik maakt op verzoek en naar ontwerp van mijn DD. Inmiddels wordt hij druk gebruikt op haar studentenkamer.



In mei kwam na een flink aantal jaar mijn Totaal Mesjogge (Nearly Insane) quilt af. Op de naaimachine gemaakt en door Trijntje van der Horst prachtig door gequilt.



In november kwam er nog precies op tijd voor de babyshower van een lief vriendinnetje "Team Blue" klaar. De gebruiker van deze quilt kan elk moment geboren worden en echt gaan genieten van deze quilt.



Drie quilts, 1 kleine, 1 grote en 1 supper grote, is niet slecht in een jaar tijd maar ik ben bang dat er volgend jaar nog wat UFO's weg gewerkt moeten gaan worden. Al was het alleen maar om ruimte te maken. 😊

5 opmerkingen:

BezigeBijMirjam zei

Ik vind het niet gering wat jij toch dit haar hebt kunnen maken naast de kostuums. Heel goed hoor! Goede jaarwisseling!🤗

Marjan zei

Mag je heel trots op zijn hoor: drie geweldig mooie quilts voltooid! Ik doe het je niet na. 😊
Fijne jaarwisseling en alle goeds voor 2018!

Gerda Hartman zei

Mooie resultaten Petra. Een hele fijne jaarwisseling en een gezond en creatief 2018.

Judith zei

Nou dat is niet mis! En een NI die gewoon af is...... Die van mij hangt als een klein lapje op mijn kamer. Ooit, ooit komt het goed. Fijne jaarwisseling en alle goeds voor 2018

Anoniem zei

wat een prachtige productie!