dinsdag 27 augustus 2013

Zon en sterren

 

Wat hebben zon en sterren met elkaar te maken? Nou gewoon, ik zit in de zon aan mijn EPP sterren top te werken. Ik geniet altijd geweldig van de zon maar kan niet zo goed tegen hitte. Het weer is dus ideaal voor mij de afgelopen dagen. Lekker met een kopje thee aan de tuintafel. 's Ochtends vroeg merk ik al wel dat de herfst al weer in de lucht zit, vaak is het dan vrij heiig. Ik probeer dus nu nog even volop te genieten. De tijd van binnen zitten komt weer snel genoeg.

Zie je links trouwens die enorme zonnebril liggen? Die heb ik vorig jaar van een hele lieve oogarts gekregen toen ik na een flink aantal oogbehandelingen vertelde dat ik zo'n problemen had gekregen met licht door dat de behandelingen ook een hoop schade aan mijn ogen veroorzaakt. Het ideale van deze bril is dat je hem over een andere bril heen kunt zetten. Zo loop ik dus, als het erg zonnig is met twee zonnebrillen te gelijk op. Maar in de praktijk bleek hij ook heel handig te zijn om over je leesbril heen te zetten, zodat je ook in de zon kunt handwerken. Ik begin namelijk aardig kippig te worden zonder leesbril :-)


 De laatste weken heb ik geprobeerd om deze top weer vierkant te maken. Op dit moment heb ik nog een stapeltje sterren klaar liggen maar ik had geen hexagonen meer. Die ben ik op dit moment aan het bij maken zodat ik de rest van de sterren er ook aan kan zetten. Ik weet nog steeds niet hoe groot de top gaat worden. Zolang ik stof heb voor de hexagonen kan ik verder als ik wil; en ik heb voorlopig nog genoeg. Van het groen en het geel kun je altijd stukjes van nieuwe collecties kopen en verder sterren maken. Op dit moment twijfel ik heel erg wat ik zal doen. Ik vind het heel leuk om te doen dus weer een grote quilt maken is aantrekkelijk. Een kleinere top maken die aan de muur kan is echter ook een optie. Dan heb ik namelijk weer de mogelijkheid om aan een ander EPP patroon te gaan beginnen waar ik de mallen en kartonnetjes al voor heb liggen.


Wat het ook wordt, de top is zo wie zo nog niet groot genoeg, dus ga ik nu nog even verder. Fijne dag allemaal.

zaterdag 24 augustus 2013

Cosplay time



DD doet vandaag  aan Cosplay. Dat doet ze vaker en daar ben ik heel blij mee. Het is een één van de weinige keren dat ik nog voor haar achter de naaimachine mag gaan zitten. :-) Voor deze outfit maakte we samen van de beer een tas en ik heb een betere petticoat voor haar gemaakt dan dat er bij, de gekochte jurk, geleverd werd. De jurk bestelde ze in Amerika, zo goedkoop dat ik het er nooit zelf voor had kunnen maken. DD wil graag Hatsine Miku voorstellen. 


 Hier zie je de outfit aan de achterkant. Let vooral op de hakken!



De outfit is pas echt compleet met twee enorme staarten erbij. En met enorm, bedoel ik ook enorm. Zonder vlechten hangen ze tot ruim op haar knieën! Ze moest nog een aardige tijd in de auto zitten voordat ze ter plaatse zou zijn en besloot de staarten pas daar te gaan dragen. Ze zijn nogal zwaar en onhandig als je een gordel om moet doen.


donderdag 22 augustus 2013

Tijd voor de "Nearly Insane"


Vorige maand heb ik de update gemist maar ik heb wel wat gedaan. Ik heb een aantal blokken van sashings voorzien en er rijen mee gemaakt. Met het resultaat ben ik erg blij. Het wordt een hele vrolijke lichte quilt. Eigenlijk een zomerquilt voor mijn gevoel. Mijn Civil War Diary Quilt is voor mijn gevoel meer een winterquiltm
 

Hier nog een detailfoto. Voor de maand augustus heb ik weer blokjes gemaakt, die je hieronder ziet. Het is weer gelukt om er 4 te maken. En ik kan bijna de volgende rij ook van sashings gaan voorzien en toevoegen aan het "grotere geheel".








Ons groepje dat bezig is met de Nearly Insane is nog steeds erg klein. Maar als je bij Inge kijkt dan zie je ook weer een nieuw blok. Deze maand niets van Sabine maar die is er vast volgende maand weer bij. Geniet van het zonnetje allemaal.

dinsdag 20 augustus 2013

Summertime and ......

De afgelopen weken ben ik niet erg actief geweest op het web. Hoewel ik dol ben op zonlicht en de zomer, functioneer ik niet zo goed met temperaturen boven de 24 graden. Patchen is er niet echt van gekomen de laatste tijd. Het was meer een boek lezen in de buurt van de ventilator. Gelukkig is het nu heel wat koeler en ben ik weer wat actiever.


We hebben een uitstapje gemaakt naar Zutphen. Niet echt in de buurt maar manlief had een dagje vrij en we zijn er met z'n drieen naar toe gereden. Natuurlijk bracht ik een bezoekje aan de winkel van Petra Prins. Prachtige stoffen maar ik was blij dat ik op dat moment de enige bezoekster was. Ik moet er niet aandenken om in die winkel met zo'n 10 man te gelijk rond te kijken. Gelukkig voor mij hadden DH and DD geen zin om mee naar binnen te gaan en had ik het rijk alleen.


 Ik heb me ingehouden van kopen. Alleen twee lapjes voor de NI kwamen met mij mee naar huis.


We brachten ook een bezoek aan de Walburgiskerk en Zutphen. Daar vond ik nog wat voorbeelden van prachtige "quiltmotieven".




 DD gaat binnenkort naar een manifestatie met de naam Abunai. Naar deze conventie wil ze verkleed gaan als een Manga Cothic Lolitta. Voorbij de outfit maakte we van een knuffelbeer een tas. Dit is het resultaat. Als ik volgende week een foto mag maken als ze de totale outfit aan heeft, dan plaats ik die ook.