zaterdag 22 december 2012

Goed idee met een slechte uitvoering en plannen voor het nieuwe jaar

Vorige week was ik voor een bliksembezoek bij het Quilters Palet in Den Haag. Een van de dingen die ik nodig had, buiten mooie stofjes natuurlijk, was een nieuwe pigma pen. Op de een of andere manier kwam die pen niet in mijn tas terecht. Voordat ik dat ontdekte had Petra hem al in een envelop op de bus gedaan en naar mijn huisadres gestuurd. Een hele lieve actie maar volgens mij heeft de KPN er mee gevoetbald want na een lange reis ontving ik de pen zo. Kapot en leeggelopen. Ik  heb met Petra afgesproken dat ik in het nieuwe jaar wel een nieuwe op kom halen. Heb ik gelijk een excuus om nieuwe stofjes te komen halen :-)

En nu wat de plannen voor het nieuwe jaar betreft. Ik loop al een tijdje met het gevoel rond dat ik het blokken maken voor de CWDQ wel erg mis. En door het feit dat ik op dit moment een vrij ernstig zieke dochter heb komt er van creatieve dingen niet zo veel. Nu gaat het wel langzaam beter met DD maar het zal nog flinke tijd duren voor ze weer normaal kan functioneren. Dat vraagt veel inspanning en energie van mij. Nu weet ik uit ervaring dat ik dan de creatieve dingen nodig heb om het zelf vol te kunnen houden.

Toen ik Inge's oproep zag om in januari met een nieuwe virtuele bee voor de Nearly Insane Quilt te starten besloot ik al heel snel om mee te doen. Ik had al vaker nagedacht om deze quilt te gaan maken en niks beter dan een stok achter de deur om weer creatief te worden! Als je ook interesse hebt, bij Inge kun je je aanmelden. Hoe meer hoe beter. En dankzij Inge's vorige oproep heb ik redelijk snel de Civil War Diary Quilt afgekregen. Het werkt echt. Het boek met de patronen hoop ik onder de kerstboom te vinden, en ik sloeg bij Evy en Petra alvast de eerste stofjes in. Rood ( geen kerst rood), roze (voornamelijk oud roze vooral geen zoet) en off white. Er zullen er vast nog veel meer volgen maar ik kan alvast aan de slag. Ik denk ook dat een aantal restjes van de CWDQ mooi zullen passen bij deze quilt.


 De eerste collectie
Een beter beeld van de rode stoffen.

6 opmerkingen:

katrien zei

Succes met de NI.
Ik doe deze keer niet mee.

Johanna Faber zei

Vanuit Zweden, wensen wij jou en je familie hele fijne kerstdagen toe, en een heel gelukkig 2013 met veel liefde geluk, en vooral gezondheid, en veel handwerkplezier, volgend jaar dat we samen mogen delen
Liefs Joke en Angus

Klaske zei

Ik heb het gelezen bij Inge, ben ook bezig met de NI, maar die ligt al een hele tijd stil..Zou ook mee doen met de CWDQ, maar die blokjes zijn bij een vriendin terecht gekomen...
Doe dus maar niet mee met het updaten, want ik geloof dat het bij mij niet zo goed werkt...Maar het zou wel weer leuk zijn om weer eens een insane blokje te maken..
Petra, heel veel beterschap voor je dochter, en fijne feestdagen!!

Gerda Hartman zei

Jammer dat het met Sandra nog niet lekker gaat. Veel beterschap en sterkte toegewenst. Je mooie nieuwe project krijg ik vast in het echt te zien. Fijne dagen met elkaar en vootal een gezond 2023.

Gerda Hartman zei

Oeps, ik bedoel natuurlijk: vooral een gezond 2013. Ik kijk niet op eem tiental :-)

Erica zei

Succes met de NI, ik ben nog te druk met het quilten van de CWDQ om hier ook weer aan mee te gaan doen.
Verder wens ik je fijne feestdagen en een goed en gezond 2013!