zondag 17 juli 2011

Mooi foto's / Pretty pictures


DH vertrok voor een uurtje of wat naar het natuurgebied bij ons in de buurt. Hij kwam terug met heeeeeel veeeeel foto's maar deze twee wilde ik jullie niet onthouden.


DH went to a conservation area nearby. He came back with many, many pictures but these two I wanted to show you all.

zaterdag 16 juli 2011

Tallship surprise

Bark Europe (1911 gebouwd)

Heel onverwachts heeft DD de mogelijkheid gekregen aan te monsteren op de Bark Europe; een Tallship. Ze gaat eerst per auto naar Halmstad (Sweden) en dan in twee weken zeilen naar Harlingen. Nu is DD al aan het sparen om volgend jaar mee te kunnen doen met de Tallships races maar dit was een onverwachts verjaardagscadeau. Ze is helemaal door het dolle heen. Er moet nog we wat geregeld worden voordat ze weg kan, drukte alom dus :-)

Very unexpected our DD received an invitation to go on board of the Bark Europe. First she is going to Halmstad (Sweden) by car and from there she is going to sail to Harlingen (NL) in 2 weeks. Our DD was already trying to find enough money to participate in next year Tallships races but this was a very unexpectedly birthday present. She is trilled. She has a lot to arrange before she can sail, so she is as busy as a bee :-)

donderdag 14 juli 2011

(Geen) Civil War Diary Quilt

Het is al weer de 14de van de maand. En ik heb helemaal niets om te laten zien van de Civil War Diary Quilt! Mijn quilt ligt bij de North Sea Quilters. Daar hebben ze natuurlijk meer quilts om door te quilten liggen en de mijne staat op de planning om in de week van 25 juli door gequilt te gaan worden. Nu houd ik er rekening mee dat er vertraging op kan treden door de vakantietijd, ik denk dus dat mijn quilt half augustus weer terug zal zijn. Kan bijna niet wachten.



Achterkant voor de 'Summer Romance' quilt met restjes van de voorkant.


Ben wel bezig oude werkjes af te maken. Ik ben bezig met een pakket wat ik twee jaar terug voor mijn verjaardag kreeg. 'Summer Romance'. Jammer genoeg is de zomer hier even weg. En ik ben bezig met het afmaken van de 'X-factor' (klik hier voor een voorbeeld van deze quilt).



In 10 stappen van donker rood naar roze.


Voor de 'X-factor' kwam ik nog een kleur te kort. Heel vervelend moest ik weer langs de Quiltwinkel. Samen met Evy (Quilters Palet) heb ik batik stoffen uitgezocht. In 10 stappen van donker rood naar licht roze. De restje die ik hiervan over ga houden wil ik in het najaar gaan gebruiken in mijn 'door de lens' quilt. Het groene lapje is bedoeld als achterkant voor de “Summer Romance' quilt.

Tussen het klussen en vakantieuitstapjes door komt er niet heel veel van quilten maar elke keer gebeurd er wel een klein stukje.

donderdag 7 juli 2011

Summertime and the living is easy......

Ik ben er wel hoor, maar het is niet zo druk op mijn blog. Mijn CWDQ ligt bij de North Sea Quilters en die verwacht ik niet terug voor begin augustus. Voor mijn verjaardag heb van mensen een bijdrage in de kosten van het doorquilten gekregen. Wat deze quilt straks extra bijzonder maakt.

Ik werk zo nu en dan aan een klein zomerquiltje; een pakket dat ik twee jaar terug voor mijn verjaardag kreeg. Wel zijn we hier weer heel druk met klussen, verjaardagen vieren en genieten van het vakantie gevoel.

Ik heb voor mijn buurvrouw een logo gedigitaliseerd en vervolgens een aantal keren met zusje geborduurd. Als dank werd ik verwend met een enorme hoeveelheid boekenbonnen. Daar kocht ik als eerste dit boek voor. Aan welke (quilt) boeken ik de rest uit ga geven weet ik nog niet.



Niet met boekenbonnen, maar besteld bij Bookdipository:

In dit boek staan een aantal hele leuke poppenquiltjes. Het lijkt me leuk om daar mijn CWDQ restjes voor te gebruiken.

Verder kreeg ik van mijn DH en DD deze workshop voor mijn verjaardag. Ik vind deze quilt helemaal geweldig en ben zo blij dat ik hem nu ga maken. Een geweldig verjaardagscadeau!



Mooi he, ook gekregen voor mijn verjaardag. Van een lief vriendinnetje.