maandag 14 maart 2011

Weer tijd voor de Civil War Diary Quilt


En het is al weer zo ver, het is al weer tijd voor een update. Ik heb er deze maand geen blokken bij gemaakt maar wel ijverig sashings genaaid. Morgen ga ik de onderlinge stroken aan elkaar zetten.

Afgelopen zaterdag heb ik stof uitgezocht (natuurlijk bij Evy in het Quilters Palet). Ik ga deze stof ook gebruiken in het allerlaatste blok wat ik nog moet maken. Het uitzoeken van de stof was een feestje. Er zijn heel wat stofjes op audiƫntie gekomen maar uiteindelijk bleven er maar twee over die alle twee voor een hele andere uitstraling zorgden. Hoewel ik het tweede stofje ook mooi vond , paste het streepjesstofje op de foto er voor mij echt het beste bij, ik ben echt heel blij er mee. En hij is ontworpen door Marcus Howard die ook de meeste andere stofjes in mijn quilt ontworpen heeft. Komt alles toch weer bij elkaar. De bruine stof is bedoeld voor de achterkant.
Ik vind mijn quilt zo leuk worden dat het niet erg is dat ik met een deel van de quilt bezig ben dat ik eigenlijk saai en onhandig vind (sashings naaien en een grote lap maken). Ben zo benieuwd naar het eindresultaat dat ik door blijf gaan.

Nu gauw eens kijken wat de andere gedaan hebben, gaan jullie mee? Zij hebben vast hun blog al bijgewerkt.

12 opmerkingen:

Klaske zei

Jij bent goed bezig geweest met de sashing!! Mijn cwdq ligt even in de ijskast.....

katrien zei

Leuk geheel heb je al.

Gerda Hartman zei

Super Petra. Hele mooie stofjes en het wordt zo echt al wat!

Inge Slaats zei

Helemaal geweldig en schitterend! Zo'n mooi geheel bij elkaar. Ik vind die sashings ook bloedsaai, maar als je rijen afhebt, ziet dat er wel weer super uit. Dus we gaan gewoon door, blik op de sashings en verstand op nul LOL (ik heb 3 rijen aan elkaar zitten en ik ben er helemaal "flieft" op, hihi.....

Groetjes,
Inge

Lida zei

Mooi zo met die groene cornerstones en de licht beige sashings, wordt al een echte top zo! Groetjes
Lida

Johanna Zweden zei

wat schitterend word hij.
En wat een moois sashing heb je er tussen, doet echt antiek aan
Het zal een schitterend quilt worden.
Groetjes Joke en een fijne dah

inge zei

PRACHTIG! heel leuk met die sashings ertussen!

Yvonne aka sommeke zei

Hij wordt zeker prachtig met die mooie stofjes!

Erica zei

Oh wat mooi en wat ver al! leuk die donkere cornerstones.

Caroline zei

Je quilt wordt fantastisch. groet Caroline

Shirley zei

Zonder die blokjes tussen de sashings (op mijn beeldscherm lijkt het oud-blauw) zou het saai worden, maar zo is hij schitterend.

Guusje, zei

Hij wordt erg mooi. En sashings naaien is ook heel veel werk dus geen wonder dat je geen blokken hebt kunnen maken. De stoffen die je hebt gekozen zijn geweldig mooi.