maandag 15 maart 2010

Op verzoek: De Elf jurk

Vandaag, op verzoek, een afbeelding van het patroon wat ik gebruik voor de Elf Jurk voor mijn dochter. Het is eigenlijk een middeleeuwse jurk maar omdat hij bedoeld is voor de Fantasy Fair trekken we ons weinig aan van historische correctheid. Het patroon is van Butterick.

Wij (DD & ik) gebruiken een diep paarse effen stof voor de jurk, lila broderie stof voor de onderrok en een stofje met geborduurde bloemen in paars, goud en groen voor de riem.

De onderrok en riem zijn al klaar op de sluitingen en de zoom na. De sluitingen moet ik nog kopen en de zoom komt helemaal aan het eind. Er bleek een aangeknipte sleep aan de jurk te zitten. Dat is niet handig met het lopen over gras en zo (de Elf Fantasy Fair wordt gehouden in het park van kasteel de Haar). Als de jurk ook klaar is gaan we kijken hoe lang we de onderrok en jurk willen maken.

Het voorpand van de jurk is ook al klaar en door gestikt met mooi verloop garen; een restje dat over is van een quilt. Morgen hoop ik het achterpand te maken. Dat wordt nog een puzzel omdat ik (nog) niet snap hoe Butterick bedoeld heeft dat de vetersluiting bevestigd moet worden. Mijn dochter heeft ook liever er een rits in dan een jurk die alleen gesloten wordt met een veter. Misschien laten we de vetersluiting weg, misschien doen we hem voor de sier er op. Ik zal proberen morgen een foto van de vorderingen te plaatsen.

3 opmerkingen:

Klaske zei

Dat word een hele mooie jurk Petra, ik ben benieuwd, succes met het afmaken van de jurk.

Gerda Hartman zei

Wordt volgens mij heel mooi. Ben heel benieuwd.

Anoniem zei

Wat een schitterende jurk is dit aan het worden, nu daar gaat ze heel veel bekijks mee krijgen.
Groetjes Joke